Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Automatyczne drukowanie dokumentów
sebus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!!
Zastanawiam się czy macie może pomysł w jaki sposób wykonać w php opcję automatycznego drukowania dokumentu. Rozwiązania z JS to nie to - kończy się jak wiecie na drukowaniu daty, url'a, konwertowanie do pdf - nie wiem czy jest możliwość wywołania jakiejś funkcji, która by go automatycznie drukowała. Zależałoby mi na wykorzystaniu php do tego, natomiast coraz bardziej poważnie zastanawiam się nad drukowaniem z wykorzystaniem jakiegoś zewnętrznego programu systemu operacyjnego.

Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie propozycje...[/b]
Go to the top of the page
+Quote Post
spenalzo

-----

A chcesz to w serwerowni wydrukować? Nie zapominaj że php to server-side.
Automatycznie bez daty i adresu się nie da - wykonaj jakiegoś PDFa czy PSa i wyślij go użytkownikowi, a on po ściągnięciu niech sam sobie wydrukuje.
+Quote Post
sebus

-----

Wygląda na to, że będę musiał zrobić tę opcję na serwerze.... Myślałem, że jest jakiś sposób aby można to było zrobić z klienckiej przeglądarki...
Właśnie, a gdybym skonwertował załóżmy na raz 50 dokumentów do pdf, to jest jakaś możliwość wydukowania wszystkiego na raz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
+Quote Post
spenalzo

-----

Zrozum, że php to język server-side, co oznacza że przy pomocy samego php nic nie wydrukujesz!!! Możesz jedynie wysłać klientowi PDFa czy cośtam innego, co on sam sobie wydrukuje. Ewentualnie możesz wykorzystać JS.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:50