![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam!!!
Nawet nie mialem pomyslu pod jaka nazwa czegos takiego szukac. Otoz problem wyglada nastepujaco. Mam panel gdzie moge: dodawac index.php?action=dodaj edytowac index.php?action=edytuj usuwac index.php?action=usun przegladac index.php?action=pokaz No i teraz wymyslilem sobie ze zrobie wersje jezykowe Np po kliknieci linku dodaj standardowo jestem na polskiej wersji no i chcialbym zmienic jezyk ale zeby mi zostalo w opcji dodaj tak samo przy innych akcjach wersje jezykowe sa 4 i panel jest niezalezny wiec odpadaja chyba ify i mysalem jakby to zrobic aby wewnetrzenie przetwarzalo wersje np mam postac taka index.php?lang=pl&action=dodaj po kliknieciu wersji angielskiej aby mi zmienilo na index.php?lang=en&action=dodaj czyli zmienialo tylko opcje lang Nie wiem czy sie dobrze wyrazilem ale moze ktos zrozumie o co chodzi bede wdzieczny Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam nadzieje ze dobrze zrozumialem problem ...
powiedzmy ze masz gdzies pasek z wyborem jezyka np. pl | en | de ... podpiete pod link przykldowo ... index.php?lang=pl ... itd pozniej tylko pobierasz ze zmiennej jezyk i wladuj ja do sessji ...
a pozniej juz wszedzie sie odwolujesz:
moze nie jest to zbyt zgrabne rozwiazanie, mozna to oczywiscie lepiej zaimplementowac ale to juz pozostawiam tobie ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... skoro kożystałby z sessji to po co mu coś w adresach strony dodatkowo?? A ze zamianą języka mógłby zrobić tak, że wyciąga z QUERY_STRING-a action i do linka dodaje &lang=cośtam a jak nie ma action dodaje ?lang=cośtam
Albo sprawdza poprostu czy w QUERY_STRING-u nie ma lang=cośtam
Ten post edytował Hacker 30.11.2005, 21:45:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.09.2025 - 06:08 |