![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam mały problem z logowaniem. Chodzi o to, że po zalogowaniu chce wywołać tekst np. Witam $nazwa_uzytkownika. Moja strona składa się z kilku bloków. Po lewej jest widoczne menu i panel zalogowanego, gdzie wlasnie powinna byc nazwa uzytkownika. Po prawej mam blok na ktory wskazuje menu. Po zalogowaniu tekst się pojawia, lecz po przejsciu na inną podstronę znika. Nie wiem czy tracę sesję, czy błąd jest w skrypcie do logowania. Prosze o pomoc. Aby wytłumaczyć to graficznie przygotowałem do tego plik : http://dolnyslask2.neostrada.pl/error/index.html
Poniżej przedstawiam kod php do bloku odpowiedzialnego za logowanie.
Z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to nie:
, a Po drugie co masz w innych plikach?? ![]() -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku glownym baza.php mam
a przykladowy plik usun_oferte.php, dodaj_oferte.php (wszystkie na razie takie same) :
jest jeszcze menu.php, ale jest to zwykla statyczna strona, aha, jest jeszcze plik dzialy.php, ale tam jest tylko instrukcja switch
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lepiej
Zamiast ustawiać przy okazji zrób tak poźniej to usuniesz (jak zadziała) i zobacz czy nie jestto wywoływane po przejściu na inną stronę tak propos po co to? jeżeli ten plik u góry to bloki/menu.php to poco znowu w podstronach session_start? Czego nie €żywasz sessji opartych o ciasteczka? Cytat Notatka: Jeśli używasz sesji opartych o ciasteczka, to session_start() musi być wywołane przed wysłaniem jakichkolwiek danych do przeglądarki.
Ten post edytował Hacker 28.11.2005, 18:13:18 -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:00 |