![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
Wszystko dziala super dopoki jest tylko 1 rekord dla danego id (id=wsk). gdy rekordow o jednym id jest kilka, to je laczy w jedna calosc (tytyuly razem, autorzy razem itd). Co zrobic by byly wydwietlane po sobie? Tzn najpierw jedne rekord potem drugi, ew tzreci i czwarty? Zaznaczam, ze jestem poczatkujacy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
id - identyfikator, po cholerę tworzyć dwa wiersze o takim samym id? bezsens
użyj lepiej czegoś w rodzaju kolumny "kategoria", itp. poza tym nie używaj znacznika <font> i po co trzy razy pobierać z bazy danych to samo? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie tak jak mowisz tak sformuowane sa trzy zapytania do bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Fipaj @ 2005-11-17 16:22:18) id - identyfikator, po cholerę tworzyć dwa wiersze o takim samym id? bezsens użyj lepiej czegoś w rodzaju kolumny "kategoria", itp. poza tym nie używaj znacznika <font> i po co trzy razy pobierać z bazy danych to samo? Takie rozwiazanie przyjalem bo tego co chce osiagnac nie da sie inaczej zrobic, wierz mi. To nie ejst 3 razy pobierane to samo, przyjrzyj sie dobrze kodowi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie to samo? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Cytat Takie rozwiazanie przyjalem bo tego co chce osiagnac nie da sie inaczej zrobic, wierz mi. nie wierzę. wytłumacz co robisz, może wtedy... |
|
|
![]()
|
|
Oj juz tlumacze dokladnie.
Tabela wyglada tak: id tytul komentarz autor bedzie moglo byc kilka tych samych id bo kilka osob bedzie moglo skomentowac ten sam artykul. Teraz gdy skomentuja go 2 osoby dodajac do tabeli takie oto wartosci: 18 Fajne Bardzo fajny artykul Maniek 18 Glupie Ale glupi artykul Stefan To powyzszy kod wyswietli mi to tak: Cytat FajneGlupie Bardzo fajny artykulAle glupi artykul ManiekStefan Zamaist jakby jeden komentarz pod drugim. Teraz juz wszystko jasne? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:09 |