![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze sobie system na strone i napisałem funkcję która dodaje newsa do bazy.
[php:1:9545e5720e] function news_add($tytul, $mini, $max, $user, $email) { //dodawanie newsa $data = date("d-m-y H:i:s"); include("modules/config.php"); @mysql_connect($db_host, $db_admin, $db_pass) or die("Nie można połączyć się z MySql."); @mysql_select_db($db_name) or die("Nie można połączyć się z bazą."); $result = mysql_query("INSERT INTO news VALUES (null, '$tytul', '$mini', '$max', '$user', '$email', '1', '0', '$data'"); echo "?"; if($result) { echo"News dodany pomyślnie."; } else { echo"News nie został dodany :/"; } }[/php:1:9545e5720e] I znajduje się ona w katalogu modules/news.php... Wywołuję ją w ten sposób: [php:1:9545e5720e]include("modules/news.php"); news_add($_POST["tytul"], $_POST["mini"], $_POST["max"], $_POST["user"], $_POST["email"]);[/php:1:9545e5720e] za pomocą formularza: Kod <TABLE WIDTH='400'><TR><TD><FORM ACTION='admin.php?news=add' METHOD='post' class='text'> <INPUT TYPE='hidden' name='$user'>
Twój e-mail:<BR> <INPUT TYPE='text' name='email' SIZE='35' maxlength='30'><BR> Tutuł:<BR> <INPUT TYPE='text' name='tytul' SIZE='50' maxlength='200'><BR> Krótka Treść:<BR> <TEXTAREA NAME='mini' COLS='65' ROWS='5'></TEXTAREA><BR> Długa Treść:<BR> <TEXTAREA NAME='max' COLS='65' ROWS='15'></TEXTAREA><BR> <INPUT TYPE='submit' name='send' value='Wyślij'> <INPUT TYPE='reset' name='reset' value='Resetuj'></FORM></TD></TR></TABLE> I nic się nie pokazuje :? Ktoś mi może podpowiedzieć w czym tkwi błąd :?: __ [scanner] Zmoderowano. Nieprawidłowe uzywanie BBCode |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze na czesc testow skasuj znaki @ ktore sprawiaja ze ewentualne bledy nie sa raportowane!
Po drugie sprawdz czy rekord jest dodawany do bazy Po trzecie nie widzialem zdefiniowanych zmiennych umozliwiajacych laczenie sie z SQL`em Narazie wystarczy! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już nie potrzeba zauważyłem błąd - chodziło oto że jak przekazywałem to wszystko to zamiast
[php:1:0dc7b5b2b6]<?php if($_GET["news"] == "add") { //dodawanie newsa include("modules/news.php"); news_add($_POST["tytul"], $_POST["mini"], $_POST["max"], $_POST["user"], $_POST["email"]); } ?>[/php:1:0dc7b5b2b6] zrobiłem: [php:1:0dc7b5b2b6]<?php if($GET["news"] == "add") { //dodawanie newsa include("modules/news.php"); news_add($_POST["tytul"], $_POST["mini"], $_POST["max"], $_POST["user"], $_POST["email"]); } ?>[/php:1:0dc7b5b2b6] i przez to nie chodzilo :? Zresztą jak się to pisze o 10 w nocy to nie trudno o pomyłkę (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:28 |