![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do wyboru dwie książki o php. Pierwsza to "PHP4 Biblia",Tim Converse, Joyce Park (Helion). Druga: "PHP4 od podstaw", Wankyu Choi, Allan Kent, Chris Lea, Gane (Helion). Którą mi polecacie, która jest lepsza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja osobiście zaczynałem od PHP3 Heliona (no ale to PHP3
![]() Wg. bardzo poręczna i pomocna... Ja bym wybrał tą biblie - widziałem w przelocie i sprawia miłe wrażenie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam do wyboru dwie książki o php. Pierwsza to "PHP4 Biblia",Tim Converse, Joyce Park (Helion)
Ja się z niej nauczyłem dużo, ale truuudno ją przeczytać. Cytat Druga: "PHP4 od podstaw", Wankyu Choi, Allan Kent, Chris Lea, Gane (Helion). Którą mi polecacie, która jest lepsza.
Nie czytałem, ale może łatwiejsza i przystępniejsza dla czytelnika. Zwróc uwagę, jak obie traktują te same zagadnienia, czy masz dodatek o MySQL, porady... -------------------- pozdrawiam,
mtq |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja pytam z czego sie uczyli nasi medrcy (castor, steru, seth ....)?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co komu ksiazki? ;-)
Do nauki najlepszy jest manual + odrobina ciekawosci. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po co komu ksiazki? ;-)
Do nauki najlepszy jest manual + odrobina ciekawosci. eeetam ja tam z monitora nie lubie czytac jak mam ksiazke to przynajmniej jest przy czym zasnac :wink: a na serio to mam BIBLIE cos jak tlumaczony Manulal tylko ze rozszerzony o przyklady. a pozniej to tylko pisac pisac i jeszcze raz pisac no i czytac :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po co komu ksiazki? ;-)
Do nauki najlepszy jest manual + odrobina ciekawosci. zgadzam sie w 100% - nawet nie widzialem nigdy ksiazki o php a procz manuala i ciekawosci w moim przypadku to po prostu praca |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ksiazke mozna postawic na szfce nocnej i czytac przed "zapadnieciem w sny" a z monitorem komputera jest juz duzo lepiej... Ksiazki rulez...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic Ci nigdy nie zastąpi książki :!: :!: :!:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja właśnie zacząłem lekturę "php to proste" Christopher'a Cosentino. Jest naprawdę dobra, wszystko wyjaśnione na konkretnych przykładach wiele pomocnych w przyszłości ćwiczeń. Polecam ją każdemu początkującemu webmasterowi. Nie ma tam tak wszystkiego bardzo dokładnie opisanego ale jest opisane na rozum. Tak, że każdy początkujący php Maniac zrozumie z pewnością...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2002 Skąd: z Krakowowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Biblie sa bardzo dobre, ale tragicznie sie je czyta. Czysta teoria. Helion jest mniej profesjonalny, ale bardzo mily do czytania (np do poduszki ![]() Ja do php kupilem (wczoraj) "php i MySQL" Helionu. Wydaje sie byc calkiem niezla -------------------- Pozdrawiam,
Johno |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja właśnie zacząłem lekturę "php to proste" Christopher'a Cosentino. Jest naprawdę dobra, wszystko wyjaśnione na konkretnych przykładach wiele pomocnych w przyszłości ćwiczeń. Polecam ją każdemu początkującemu webmasterowi. Nie ma tam tak wszystkiego bardzo dokładnie opisanego ale jest opisane na rozum. Tak, że każdy początkujący php Maniac zrozumie z pewnością...
no byli tu juz tacy co sie darli na wszystkich ze nic nie potrafia, prostego kursy na ygregu nie mogli zrozumiec.. takiego to tylko zapier.. ;p -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:33 |