![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po opisie można się domysleć ,że mam problem z polskimi znakami diaktrycznymi...
Zainstalowałem skrypt Wordpress 1.5.2, gdy dodaje jakiś post czy komentarz z polskimi ogonkami... Wywala mi znaki zapytania w konfiguracji serwera raczej wszystko powino być w porządku (Apache 2.0.55, php 5.0.5, mysql 4.0.17) miałem jeszcze mysql 5.0.22 (chyba to ostatnią wersje rekomendowaną...) i to samą... Edit: Później zainstalowałem wersje z serii 4 bo myślałem ,ze to brak kompatybilności wordpress z 5 ![]() Ten post edytował electrolyte 29.10.2005, 10:28:26 -------------------- (asekuracja, weź to pod uwagę)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2004 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety mam złe wieści...
Też próbowałem się bawić z WordPresem, ale w żaden sposób nie dawało się zmienić kodowania |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co patrzylem to tam jest UTF-8. Wiec na co chciales zmieniac? ;-)
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sf @ 2005-10-29 14:09:07) Z tego co patrzylem to tam jest UTF-8. Wiec na co chciales zmieniac? ;-) Kodowanie ale to i tak nic nie da i tak bedą "? ![]() ![]() -------------------- (asekuracja, weź to pod uwagę)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A instalowaliscie polski lang dla Wordpress'a ? On chyba cos robi z kodowaniem ale nie jestem pewien.
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(NuLL @ 2005-10-31 13:24:19) A instalowaliscie polski lang dla Wordpress'a ? On chyba cos robi z kodowaniem ale nie jestem pewien. A skąd można go dorwać ? -------------------- (asekuracja, weź to pod uwagę)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z internetu. konkretnie z gogli
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(aleksander @ 2005-10-31 18:54:27) z internetu. konkretnie z gogli Ciekawe co nie ![]() http://www.barczentewicz.com/artykuly/word...ress-po-polsku/ Poprawiłem i dobra dostałeś coś takiego ![]() Kod Fatal error: Only variables can be passed by reference in C:\usr\www\love-it\wp-includes\gettext.php on line 66
-------------------- (asekuracja, weź to pod uwagę)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wordpress nie lubi niektorych wersji php przez blad z referencjami - tez mialem z tym problem
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat If you write new posts - they will be encoded utf-8. If you copy text from Word or other program that has iso-2 it will not be correct, it will display ![]() ![]() Do not copy - write in WordPress! Napisałem do supportu wordpress i otrzymałem taką odpowiedź, najzabawniejsze w tym ,że ja pisze w wordpressie i nie kopiuje text z zewnątrz, a może rozchodzi się o kodowanie przęglądarki ale to raczej nie ma znaczenia ? :| -------------------- (asekuracja, weź to pod uwagę)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy zainstalownym spolszczeniu wszystko dzialą OK.
Polskie znaki są we wpisach - jeśli chce się je dodać gdzieś w kodzie trzba użyć anczków utf. -------------------- Polski support WordPress
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 12:50 |