![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam z nastepnym problemem =[
zrobilem formularz ktory robi mi update do pol w bazie dancyh no wszystko ladnie robi update tylko mam problem bo tam jest 8 pol, w formularzu tez 8 i teraz np jak w formularzu chce zrobic update i wpisuje do pola to co chce a reszte zostawiam pusta i to wysylam do bazy dancyh to dodaje mi to co wpisalem do danego pola w formularzu a to co zostawilem puste tez mi dodaje jako puste no i problem jak to zrobic zeby mi dodawalo dane akurat z tego pola tylko ( majac wszystkie 8 w formularzu) lub jak zrobic by dane w bazie danych pojawialy sie w polach formularza? Bardzo bym prosil o odpowiedz Mam nadzieje ze nie zamotalem=] Pozdrowienia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zamotales, takie cos do edycji dancyh to podstawa....
to co chcesz mozna na pare sposobow, ale najrozsadniej przy drukowaniu formularza w kazde pole daj pobrane dane np. [php:1:d0b02c406f]<?php <input type="text" name="zmienna" value="<?echo $row[something]?>"> ?>[/php:1:d0b02c406f] wtedy eytujesz wszysktie na raz.... a jak chcesz twoja metoda ze tylko jedno pole, to mozesz tez userowi wczesniej kazac wybrac tylko to jedno pole i inne dane do bazy nie pojda tylko update tego... baw sie, experymentuj, zoabcz co jest najlepszym rozwiazaniem dla ciebie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki bardzo =]]
hmm pofstawy wkoncu sie ucze od piatku=]] |
|
|
![]()
|
|
eh kurcze no nie chodzi =[
bledy wyskakuja=/ [php:1:ce3fda79cd]<?php $db = mysql_connect("localhost","xxx","xxx") ; mysql_select_db("xxx",$db); $sql = "select * from tabela"; $result = mysql_query($sql) ; $row=mysql_fetch_array($result); print ("<input type="text" name="imie" value="$row[imie]">"); ?>[/php:1:ce3fda79cd] i co tu jest zle? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
[php:1:4c0299dc2f]<?php
print ('<input type="text" name="imie" value="' . $row[imie] . '"> ' ); ?>[/php:1:4c0299dc2f] zresztą wystarczy przyjżeć się kolorkom kodu, by zobaczyć, że coś tu nie tak. |
|
|
![]()
|
|
hyh wkasnei sam doszedlem do tego=] ze te znaczki cos nie teges zrobilem to inacvzej zmienilem wszedzie w input znaczki z " na '
print ("<input type='text' name='imie' value='$row[imie]'>"); ale dzieki mimo wszystko |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 03:54 |