![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie moge sobie z tym poradzic. Laduje do pola textarea pliki do edycji i zapisuje.
Problem pojwil sie gdy wstawilem linki w tej postaci: Linki te to przyciski uzytkownika do przegladarki Opera. <a class="button" title="Zabij" href="opera:/button/Go to page, "java script:var b=new Array();var c=1;var o=((document.onkeydown==null)||(o==2))?0....... Po wczytaniu pliku do pola textarea symbol cudzyslowia (") zaznaczony wyzej gruba czcionka zrobil sie zwyklym cudzyslowiem ("), po zapisaniu pliku link przestal spelniac swoja funkcje. -------------------- ciulstwa.pl Najzabawniejsze klipy w sieci
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zabawa w moderatora jest zakazana, pisanie bezsensowanych postów również.
Co do problemu: Jedynym wyjsciem jest napisanie funkcji w JS. Wszelkie problemy w cudzysłowiami powinno się rozwiązywać w ten sposób. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie da sie tego problemu rozwiazac.
Chodzi tu dwa znaki (dwa dzudzyslowia) na calej strnie, nie wiem jak ta funkcja JS musiala by dzialac. Wszystko bylo by w porzadku gdyby pole <TEXTAREA> mozna bylo zmusic do wyswietlania "znakow specjalnych" w ich formacie (", itd) -------------------- ciulstwa.pl Najzabawniejsze klipy w sieci
|
|
|
-silme- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam problem zahaczający o ten temat
korzystam ze skryptu newsów i nie wiem jak go zmusić, żeby zastępował znaki specjalne typu cudzysłów i apostrof kodami (" ') - w tej chwili zastępuje w taki /" sposób, a ten ukośnik wygląda idiotycznie z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, przepraszam za zamieszanie; poszukałam dokładniej, dodałam stripslashes i poszło :-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
html_special_chars
EDIT: ach ![]() Ten post edytował dr_bonzo 9.09.2005, 11:15:14 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dr_bonzo @ 2005-09-09 08:12:55) html_special_chars Dokładnie to co napisał dr_bonzo, tylko pisane bez podkreśleń; htmlspecialchars() -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:53 |