![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam kilka pytań, na które niestety nie potrafię znaleźć informacji:
1) czy ktoś mi wyjaśni, co to jest to całe "chmod" ![]() 2) Jak sie zmienia tego calego "chmod"? 3) Zna moze ktos jakis dobry skrypt sklepu internetowego bez obslugi php? Instalowalem osCommerce, ale kurde bledy mi wychodzily w config.php. 4) Mam zainstalowany WebServ. Chcialbym udostepnic znajomym konta na ich www. Jak mam to zrobic i w jaki sposob oni beda mogli wrzucac pliki na serwer? Jak ograniczyc pojemnosc ich kont? Sory ze takie banalne pytania zadaje na tym forum, ale jak wiadomo kazdy chce poszerzyc swoj zakres wiadomosci. Bardzo prosze o odpowiedz. Z gory dzieki i pozdrawiam. -------------------- www.megapakiet.prv.pl - najlepszy i najtanszy hosting
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kazdy plik ma swoje uprawnienia (czyli odczyt zapis oraz wykonywanie). Osobne dla wlasciciela, grupy i dla reszty swiata. Poleceniem chmod mozesz je zmieniac.
Przeczytaj np. http://www.lesznosystem.desk.pl/linux/chmod.php Oraz: chmod() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra, oki, dzieki - wreszcie juz wiem co to jest
![]() tylko jeszcze jedno pytanie: jak to zmienic, w czym? ![]() proszę o odpowiedź -------------------- www.megapakiet.prv.pl - najlepszy i najtanszy hosting
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zalezy. Mozesz w php - link do manuala dalem. Mozesz w jakimkolwiek kliencie ftp, mozesz przez Putty - jesli jest taka mozliwosc u ciebie. Wiecej sposobow nie znam ale na pewno jakies sa.
Jesli chodzi o sklep internetowy bez php. To znaczy z czym jak nie z php? asp? jsp? |
|
|
![]()
|
|
sorki bez mysql. ale juz wiem jak sie konfiguruje mysql'a
![]() to znaczy da rade zrobic to w ten sposob, ze w pliku php wpisze po prostu: chmod 0700 config.php ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak tak to bedzie juz wszystko jasne tak? -------------------- www.megapakiet.prv.pl - najlepszy i najtanszy hosting
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]()
|
|
oki
![]() http://forum.php.pl/index.php?showtopic=34052 ![]() -------------------- www.megapakiet.prv.pl - najlepszy i najtanszy hosting
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 19:11 |