![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie. Jak sprawdzic tj. wyswietlic ile? ( w znakach ) mial najdluzszy wyraz w stringu...
Np. Mam cod
I chce zeby mi wyrzuciło, że najdłuższy wyraz ma: ( w tym przypadku ) 11 znaków. Pytam bo zastanawia mnie najbardziej optymalna metoda, tj metoda która się sprawdzi z dużą liczbów wyrazów w stringu. Pozdrawiam i dzieki za odp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możnaby explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual'owac spacje, wrzucić dp tablicy strlen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual'y posort" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manualowac i wyswietlic pierwszy ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lapiej użyć str_word_count() ?
Ja bym zrobił coś w tym stylu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lepiej... jak się ma php 4 >= 4.3.0 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:46 |