![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam prosbe. Robilem prosciutka sonde, ale cos mi ciagle nie gra. Nie wiem czemu nie dodaje mi danych do bazy
a tabela wyglada tak:
nie rozumiem czemu to nie dziala Prosze o pomoc i dzieki za posty (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Skąd: piękne, czyste, pachnące Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj bez średnika na końcu zapytań
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety to nic nie pomoglo :/
Ten post edytował norkos 27.07.2005, 23:35:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
tylko że ty robisz update gdy wcisnieto radio spox, a w sondzie do której link podales są jeszcze inne radio. Gdy sie te inne readio wcisnie to update sie nie wykona.
Daj se echo 'sadsadasdasdasd'; przed zapytaniem update i zobacz czy ci wogole to wyswietli. |
|
|
![]()
|
|
Cytat(nospor @ 2005-07-28 11:21:09) tylko że ty robisz update gdy wcisnieto radio spox, a w sondzie do której link podales są jeszcze inne radio. chcialem poki co tylko dla "spox" zrobic, jesli to pojdzie to analogicznie zrobie dla reszty :/ Ten dziwny napis pojawia sie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
jesli zastosowales sie do wszystkich tutaj wskazówek (echo, mysql_error) i wstawiles je tam gdzie trzeba to nie ma bata. Musi chodzić.
Pokaż jeśli łaska caly kod po poprawkach jakie porobiles, gdyż jestem wielce ciekaw jak on teraz wygląda. A na pewno jest rekord o id = 1? |
|
|
![]()
|
|
jestem amatorem, to moze gdzies sie pomylilem w tym wswtawianiu. Oto caly kod
W tej gdzie jest update probowalem roznie kombinacje: mysql_query("UPDATE sonda SET spox = spox+1 WHERE id=1;") mysql_query("UPDATE sonda SET spox = 'spox+1' WHERE id=1;") mysql_query("UPDATE sonda SET spox = spox+1 WHERE id=1") mysql_query("UPDATE sonda SET spox = spox+1") i za kazdym razem nic. Moglby mi przynajmniej wyswietlac ten blad, ze nie moze dodac albo cos :/ Odnosnie tego ze id=1 to mysle ze instnieje, dalem zeby bylko id i autonumerowanie
jakas paranoja Ten post edytował norkos 28.07.2005, 16:03:49 |
|
|
![]()
|
|
A więc, skoro wyswietla ci się moje dziwne echo oraz die(mysql_error) nie zwróciło żadnych errorów oraz istnieje rekord o id=1 to powiedz mi, czy wartość pola spox ustwiona jest w tej chwili na NULL. Bo tylko w takiej sytuacji Twój update nie spowoduje żadnych zmian jednocześnie nie wyrzucając żadnych błędów.
Tak więc jeśli Ta wartośc jest teraz NULL to zamień ją na 0, a będzie już wszysko śmigać. Jeśli nie jest null, to ja wymiękam. Masz to jak sprawdzić? Jak nie masz to poprostu napisz zapytanie i wyswietls za pomocą skryptu. |
|
|
![]()
|
|
Cytat(nospor @ 2005-07-29 06:40:23) Tak więc jeśli Ta wartośc jest teraz NULL to zamień ją na 0, a będzie już wszysko śmigać. masz racje, bylo na NULL, to teraz dalem na 0 i tez nie dziala :/ Podlacze sie do Ciebie w jakims komunikatorze. Dzieki za checi |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany. Wiecie dlaczego nie robił updata? Bo w tabeli nic nie było. Jak można zrobić update na czymś, czego nie ma.
ledwo się powstrzymuje od komentarzy. edit: dodałem ci jeden rekord, teraz sprawdź czy działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Cytat(nospor @ 2005-07-29 13:53:20) Problem rozwiązany. Wiecie dlaczego nie robił updata? Bo w tabeli nic nie było. Jak można zrobić update na czymś, czego nie ma. ledwo się powstrzymuje od komentarzy. ladna lajza ze mnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Dziekuje za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:40 |