![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chce uploadowac pliki przez skrypt niestety do metody jaka znam potrzebuje uprawnien (chmod katalog 777). Ze wzgledu na pewne ograniczenia serwera nie moge zmieniac poziomu uprawnien. Gdzies czytalem o uploadowaniu plikow z wykorzystaniem protokolu ftp. Gdzie znajde jakies blizsze informacje na ten temat? z gory dzieki za pomoc -------------------- fotografia | grafika
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ftp_connect" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, i po lewej masz spis funkcji dot. ftp
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem ten sam problem dopuki nie znalazłem tego:
$chmod_cmd="CHMOD 0777 ".$id_katalog; $chmod=ftp_site($conn_id, $chmod_cmd); jest jeszcze prostszy sposób chyba ftp_chmod($conn_id,$id_katalog) ale u mnie nie działał. $id_katalog - nazwa katalogu (ewentualnie pliku) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem w tym ze nie moge zmienic uprawnien - nie dlatego ze nie wiem jak lecz dlatego ze sa zablokowane na stale.
w kazdym razie metoda z ftp dziala - dzieki za pomoc ![]() -------------------- fotografia | grafika
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:59 |