![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio przy wszystkich skryptach php wyskakuje mi coś takiego : Cytat Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/users/kosch/public_html/puszcza/in.php on line 2 Parse error: parse error, unexpected T_IF in /home/users/kosch/public_html/puszcza/in.php on line 3 Ale pomińmy to, żę dostaje go prawie zawsze kiedy mam ify...tak wygląda aktualny plik :
I pomińmy błędy w kodzie...ale oczywiście możecie o nich wspomnieć ![]() A tak na marginesie, to można robić inkrementacje w zapytaniu mysql ? Fragment :
Ten post edytował Bajki 18.07.2005, 12:24:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm dzięki
![]() Ale póki co nie moge sprawdzić czy działa bo dalej mam tamte błędy...jak znikną to powiem ![]() A tymczasem czekam na rozwiązanie głównego probelmu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
gdzieś czegoś nie zamykasz lub zamykasz za dużo. POkaz cały kod
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To jest cały kod
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprawdopodobniej masz właczone magic_quotes_gpc On
spróbuj w if-ie użyć funkcji stripslashes() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tzn. co...ma być coś takiego :
? Bo jeśli tak to nie działa ;p |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No raczej nie, bardziej chodziło o:
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
;/
Kurcze, nie działa. mAle to jest dziwne bo mam też na serwerze inne skrypty php z if-ami i one normalnie działają...tylklo to mi się wali ;/ |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj wypisać tą zmienną np. var_dump(htmlspecjalchars($refid)) i zobacz czy nie ma tam żadnych znaków specjalnych. Skąd ta zmienna jest
![]() ![]() Ten post edytował bieniek 18.07.2005, 15:13:23 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nienie...ona jest podawana manualnie...ogólnie jest to taki jakby licznik klinięc...najpierw sprawdza czy jest zmienna $refid a jak jest to szuka wiersza (mysql) o podanym w zmiennej id i do wartości "pola" "wejsc" dodaje 1 a następnie przekierowywuje na jakąs tam strone (ale tego jeszcze w kodzie niema) ;p
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz błąd
baza - tu powinno być chyba $baza lub jakaś nazwa w postaci stringu ![]() i tu jeszcze:
użyj .... WHERE id='$refid' A porównanie robi sie chyba tak
!= Ten post edytował mdco 18.07.2005, 19:05:54 -------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
No nieeeeee
Dalej nie działa ![]() ![]() ![]() Kuurcze...ale to i tak chyba coś jest nie tak z tym ifem ;d |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz sprawdzić co jest w zmiennej $refid. U mnie ten kod działa.
-------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
No i wszystko jasne...problem leżał w pliku, któego edytowałem. Zawsze korzystałęm z tego samego pliku tylko zmieniając jego nazwe oraz zawartość. A z tego co pamiętam utworzyłem go jako nowy dokument WordPad a nie tekstowy ;d Sorry i dzięki za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:21 |