![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam !
mam taki problem: gdy chce uploadować obrazek na stronę to piszę taki tekst : "Powtórzone wyst?pienie '255' dla klucza 1" co to może oznaczać ... aha i jeszcze dodam, że trzeba się zalogować żeby dodać obrazek na stronie www.autaterenowe.pl, ale z wiadomych przyczyn loginu i hasła nie mogę podać... bo jest to dostęp do panelu administracyjnego stroną... czy to jest błąd w kodzie, bo od niedawna tak mam, a bardzo zalezy mi na naprawie tego błędu...a ja niestety się nie orientuje w tym ;/ z góry dziękuje za konkretne rady! pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NTF: przenoszę Hydepark => php
skąd masz ten skrypt? zapodaj jakieś źródła bo tak to wróżkami nie jesteśmy ![]() pozdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w mojej kuli magicznej wyswietlila sie podpowiedz
![]() wyglada na to ze ktoras kolumna ma znacznik autoincrement zobacz w tabeli mysql czy kolumna ktora skrypt proboje powiekszyc nie jest zdefiniowana jako tinyint (maksymalna wartosc tej kolumny to wlasnie 255) i zmien ja np na kolumne typu integer (int) ps. wlasnie patrze ze http://www.autaterenowe.pl/image.php?Id=255 kolumna ID prawdopodobnie osiagnela swoja maksymalna wartosc i to przez typ kolumny zrob tak jak napisalem na poczatku i napisz czy zadzialalo Ten post edytował nocnyMark() 14.07.2005, 10:07:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie moge sobie poradzic tzn nie wiem jaki plik mam edytować... i zmienic ta wartośc... ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale ty nie masz pliku edytować tylko tabelę. Używasz jakiegoś clienta do bazki? Phpmyadmin lub coś takiego? Ty zakładałeś tę tabelę?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
niestety to nie ja zakładałem baze, ale jestem teraz w bazie danych i piszę tylko
"Nie znaleziono tabeli w bazie danych." lub : " Utwórz nową tabelę w bazie danych autaterenowe: " ps. a autoincrement to co z tym - zaznaczać to ? tzn do czego to wogóle służy ? Ten post edytował webpiotrek 15.07.2005, 19:26:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat "Nie znaleziono tabeli w bazie danych." A na pewno prawidlowa bazke wybrales? Cytat ps. a autoincrement to co z tym - zaznaczać to ? tzn do czego to wogóle służy ? Szukaj na forum przewija sie ten temat codziennie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak - wybrałem... bo jest tylko jedna...
a po za tym macie tu wszystko na screenie : ![]() TAK SAMO ( identycznie ) jest w "Struktura" JEST NA TO JAKAŚ RADA ? TO DLA MNIE BARDZO PILNE ! Ten post edytował webpiotrek 16.07.2005, 12:24:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widocznie nie masz uprawnien dostepu do bazy na podanego usera i haslo.
sprawdz swoje uprawnienia poprzez
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() wysłałem maila obsłudze i powiedzieli, że nie ma żadnych tabel w bazie... i że mam pełen dostęp do bazy... czy ma ktoś inny pomysł, co to może być ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze zaluz jakas tabele i zobaczysz czy wtedy dziala, a jak nie to skorzystaj z innego programu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
jak z innego programu ? ja wchodzę przez przeglądarke ! do bazy...
PhpAdmin |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Hamburg / Darlowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na screenie masz formularz do zakladania tabel .
|
|
|
![]()
|
|
tak próbowałem na różne sposoby ale zawsze wyskakiwał błąd...
zobaczcie, i jak możecie to powiedzcie jak wypełnić... ![]() Ten post edytował webpiotrek 30.07.2005, 20:27:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Co ty wyprawiasz z tym zapytaniem ?? Wez poczytaj jakis kurs mysql :) nie pelne zapytanie a na koncu powinno byc
Kod ;)
Ten post edytował Legro 30.07.2005, 20:33:48 -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
wykonałem jakś tabele ( podana była w jakimś kursie ) i oto efekt:
SCREEN tak więc może...to jednak strona sie trzyma innej tabeli ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Hamburg / Darlowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej innej bazy . Musisz miec jakis plik konfiguracyjny w skrypcie, gdzie sa podane namiary do bazy .Wystarczy poszukac .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nocnyMark() @ 2005-07-14 09:04:22) tinyint (maksymalna wartosc tej kolumny to wlasnie 255) i zmien ja np na kolumne typu integer (int) w tinyint maksymalna wieklość liczby to 127.... Strzelam (brak szczegółów): Zmień nazwę nagłówka bazy danych z 1 na np int1. Podaj więcej szczegółów (cała struktura bazy), mysql_error(), frag. kodu itp.! Ten post edytował Spirit86 1.08.2005, 23:08:02 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Kod $db = "baza1601"; $server = "mysql16.serwery.pl"; //OPENREALTY ADMIN PASS AND LOGIN //DEFAULTS TO MYSQL DATABASE USER/PASS $openadmin = "$user"; $openpassword = "$password"; //SITE INFORMATION //use city and state? 'Y' or 'N' global $use_city_state; $use_city_state = "Y"; //used mostly for the email a friend function... //but may come in handy elsewhere. $baseurl = "http://www.autaterenowe.pl"; $yourname = "trc"; $youremail = "tr_c@o2.pl"; //number of listings to list at once: $listings_per_page = 5; //AGENT ADMINISTRATION //use linefeed in description fields 'Y' or 'N' $linefeeds = "Y"; //maximum number of imges for a given listing $max_agent_images =1; //how large can an agent image be? (n bytes) $max_agent_upload = 1000000; //INDIVIDUAL VEHICLE LISTING OPTIONS //use email-a-friend option? 'Y' or 'N' $friendmail = "Y"; //maximum numer of images for one vehicle $max_images = 5; //max size of vehicle images (in bytes) $max_prop_upload = 1000000; znalazłem to... w pliku common.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Spirit86 @ 2005-08-02 00:04:16) Cytat(nocnyMark() @ 2005-07-14 09:04:22) tinyint (maksymalna wartosc tej kolumny to wlasnie 255) i zmien ja np na kolumne typu integer (int) w tinyint maksymalna wieklość liczby to 127.... no nie zupelnie, choc to stary temat to odpowiem cytat z: (http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/num...e-overview.html) TINYINT[(M)] [UNSIGNED] [ZEROFILL] A very small integer. The signed range is -128 to 127. The unsigned range is 0 to 255. " title="Zobacz w manualu php" target="_manual nie ma zadnego innego typu kolumny w mysql ktory ma maxymalna wartosc 255, a przy autoincremencie jezeli sie osiagnie max wartosc kolumny to wlasnie wyskakuje błąd "Powtórzone wyst?pienie '255' dla klucza 1" takze Spirit86 jak juz kogos poprawiasz to przynajmniej sprawdz o czym mowisz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:19 |