![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam problem z poprawnym zainstalowaniem skryptu PhpAdsNew 2.
Już na drugim kroku instalacji nie wiem co zrobić Otóż jest napisane tak: Cytat Before you continue, please correct these potential problems:
phpAdsNew requires php 4.0 or higher to function correctly. You are currently using . Na serwerze jest zainstalowane php 4.2.3. Dyrektywy file_uploads, track_vars, register_globals, magic_quotes_gpc są włączone. Dyrektywa magic_quotes_runtime jest wyłączona. Może musi być włączona :?: W instrukcji doączonej do skryptu wyczytałem jeszcze, że: Cytat phpAdsNew depends on the following php configuration settings:
- track_vars needs to be turned on (this option is always on when using php 4.03 or higher), - file_uploads need to be turned on. Więc powinno działać. Natomiast nie chce mi przejść do kolejnego etapu instalacji. Co jest nie tak :?: Proszę o pomoc :cry: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Before you continue, please correct these potential problems:
phpAdsNew requires php 4.0 or higher to function correctly. You are currently using . i co ci napisal ze co ty using ![]() Cytat Dyrektywa magic_quotes_runtime jest wyłączona. Może musi być włączona :?:
a nie mozesz sprobowac wlaczyc ![]() Cytat phpAdsNew depends on the following php configuration settings:
- track_vars needs to be turned on (this option is always on when using php 4.03 or higher), - file_uploads need to be turned on. a masz tak skompilowany php ![]() ja z tym troszke walczylem, ale w koncu zainstalowalem ... tyle ze na php 4.0.4 w razie czego wal na php.cba.pl i tam powalczymy z tym razem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jest napisane:
http://www.tymex.org/phpAdsNew/admin/install.php Dyrektywy magic_quotes_runtime nie można włączyć bo admin serwera nie zgadza się na to. Twierdzi, że może to żle wpłynąć na inne działające serwisy. Cytat Na serwerze jest zainstalowane php 4.2.3.
Dyrektywy file_uploads, track_vars, register_globals, magic_quotes_gpc są włączone. Więc dobrze jest skompilowany php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
zdaje sie, że jest to wersa phpAdsNew Dev, czyli warto by się postarać o wersję stable, w tej chwili chyba 2 rc 3
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Ściągnęłem wersje 2 rc 3 i jest ten sam problem :?
http://www.tymex.org/reklama/admin/install.php A tu jest podaje informacje o php i mysql, które są zainstalowane na serwerze. http://www.tymex.org/info.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: jesteś? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz w jaki sposob skrypt install.php stwierdza jaka masz wersje, trzeba dojsc, dlaczego nie moze jej wykryc.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo zainstaluj ręcznie, sprawdź co install.php robi, jakie pliki lub tabele w bazie danych tworzy i spróbuj to sam przeprowadzić...
Albo wogóle wytnij 2 etap instalacj ![]() Tylko nie wiem czy wtedy skrypt będzie dział stablinie ![]() -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 17:32 |