![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Poszukuje sposobu na dopasowanie strony HTML z tabelka do druku tak, aby zawartosc miescila sie na kartce A4. Czy jest na to jakas metoda, bo jak na razie nic nie znalazlem ? Domyslam sie, ze zostaje mi reczne wklepywanie rozmiarow tabeli ? Sposob moze dzialac tylko na IE, nie ma to dla mnie wiekszego znaczenia, gdyz i tak uzywam HTML do generowania raportow spod aplikacji uzywajacej systemowej kontrolki TWebBrowser. Dzieki za wszelka pomoc, Pozdrawiam. Przepraszam, dawno nie bylem na forum i nie zwrocilem uwagi na zmiane struktury. Prosze o przeniesienie do wlasciwej kategorii. Ten post edytował Holrin 10.07.2005, 13:51:45 -------------------- ..:: Audi Vide Sile ::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po stronie serwera nie mozna uzyskac takich informacji jaka drukarke posiada klient. Dopasowanie strony musi byc zrobione po stronie klienta. A wiec trzeba do tego wykorzystac JS albo PDF.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po stronie serwera nie mozna uzyskac takich informacji jaka drukarke posiada klient. Dopasowanie strony musi byc zrobione po stronie klienta. A wiec trzeba do tego wykorzystac JS albo PDF. Przeczytaj posta zanim na niego odpowiesz... Cytat (...) gdyz i tak uzywam HTML do generowania raportow spod aplikacji uzywajacej systemowej kontrolki TWebBrowser. Wiem, ze po stronie serwera sie nie da, to raczej oczywiste. Pytalem bardziej o sposoby w CSS albo samym HTML. Pozdrawiam. -------------------- ..:: Audi Vide Sile ::..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a nie możesz:
Kod <style> table { width: 20cm; } </style ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:19 |