![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Trafiłem z deszczu pod rynne (z jednego servera na drugi) gdzie funkcja move_uploaded_file jest wylaczona. Dostaje taki komunikat Kod Warning: move_uploaded_file(): open_basedir restriction in effect. File(/wyslane/przelew.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/kmr:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/kmr/public_html/f/wyslij.php on line 66 Niestety ale bez tej funkcji nie wyobrazam sobie tworzyc jakikolwiek formularz z przesylaniem plikow na server dlatego chcialem Was zapytac czy istnieje jakakolwiek alternatywa dla tej funkcji? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
FTP
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem ze jest to plik uploadowany?
Manual: Cytat Jeśli (...) ustawisz katalog open_basedir, wtedy wszystkie operacje plikowe bedą ograniczone do tego katalogu. Czyli katalog gdzie masz pliki uploadowane nie jest w sciezce dostepnej dla twojego skryptu. Nie zmienisz jej: Cytat Files will, by default be stored in the server's default temporary directory, unless another location has been given with the upload_tmp_dir directive in php.ini. The server's default directory can be changed by setting the environment variable TMPDIR in the environment in which php runs. Setting it using putenv() from within a php script will not work. Sproboj pogadac z adminem, zeby ci przestawil sciezke do uploadowanych plikow. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem nad copy() lecz ta funkcja również jest zablokowana (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/dry.gif) - domyślam sie że pewnie wszystkie funkcje powiązane z wysyłaniem plików na server są poblokowane.
FTP odpada. Ten server traktuje jako server produkcyjny a wiec bedę musiał porozmawiać z adminem gdyż jak go zamawiałem nigdzie nie było mowy o tym aby był włączony SAFE MODE. EDIT: Przepraszam ale jednak SAFE MODE jest na off - sprawdziłem. Ten post edytował Kimor 8.07.2005, 21:47:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te funkcje nie są zablokowane(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) . Tylko poprostu masz ograniczony dostęp do katalogów. Spróboj podać ścieżkę do katalogu gdzie chcesz uploadować plik z kropką na początku.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(Liko @ 2005-07-08 21:17:59) Te funkcje nie są zablokowane(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) . Tylko poprostu masz ograniczony dostęp do katalogów. Spróboj podać ścieżkę do katalogu gdzie chcesz uploadować plik z kropką na początku. Zgadza się, nic nie było poblokowane i przekonałem sie o tym właśnie sprawdzając ustawienia php. Twój sposób pomógł, dziękuje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 20:20 |