![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wiec.... Che zrobic cos takiego. Mianowicie chce zrobic odczyt na pliku i aby z pliku mi pobieralo dane. A mianowicie mam skrypt ZEGARKA. I jak narazie nie wiem jak to zrobic. Czyli chce utworzyc plik o nazwie zegar.js . Nastepnie wstawic ten kod i chce na stronce zrobic odnosnik by potem mi pokazywalo aktualna godzine.
Mam taki skrypt. <BODY onLoad="setInterval('Zegar()',1000)" > <div id="zegar" style="position:absolute"></div></BODY> Kod <script TYPE="text/javascript" LANGUAGE="JavaScript">
function Zegar(){ var T,G,M,S,s; T=new Date(); G=T.getHours(); M=T.getMinutes(); S=T.getSeconds(); s=" "+G; s+=(M<10?":0":":")+M; s+=(S<10?":0":":")+S; Pisz(s); function Pisz(co){ co="<span class="+ZegStyl+">"+co+" </span>"; var d=document; if(d.layers)with(d.layers["zegar"]){ document.write(co);document.close();return} if(d.getElementById){d.getElementById("zegar").innerHTML=co;return} if(d.all)d.all["zegar"].innerHTML=co; }} ZegStyl="z1"; </SCRIPT> Ten post edytował Rob.Bed 17.06.2005, 18:52:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przecież Ci to napisałem tutaj => http://forum.php.pl/index.php?showtopic=31574, ale skoro chcesz jeszcze raz to => tworzysz swój osobny plik:
Zapisujesz go jak tam chcesz np. example.js następnie dodajesz go do swojej strony czyli:
Czy taka odpowiedź spełnia Twoje oczekiwania? ![]() Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zastosowalem ten skrypt. I chce go wysrodkowac. Ale cos mi nie wychodzi. Dalem center i nadal nie jest na strodku.
LINK USUNITY - NuLL Ten post edytował NuLL 18.06.2005, 10:39:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blok za nieczytanie regulaminu oraz nie przeczytanie go co prosiłem niedawno (oraz o PW do mnie bo temat był w złym dziale.). Ten dział forum nie słuzy do rozwiązywania problemów dot. JavaScriptu.
Ostrzeżenie oraz blok tematu - później usunę. Reklamacje via PW. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:05 |