![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-gala- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki skrypcik:
i dostaję w wiadomości mailu coś takiego: ttp://www.adres.pl/adres.php?idd&email=jakis innymi słowy, nie dostaję URL takiego jak napisałem, ale ze zmienionymi znakami. W tym wypadku zginęła z poczatku literka "h", wartość "=64" zamieniła się na wartość "d". Co jest tego przyczyną ? Jakie rozwiązanie i źródło wiedzy na ten temat ? Dzieki Proszę stosować bbCode - NuLL Ten post edytował NuLL 16.06.2005, 17:21:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę
Skrypty php - > Początkujący. Jakoże masz 2 posty - tylko proszę o czytanie regulaminu i stosoanie bbCode. |
|
|
-gala- |
![]()
|
Goście ![]() |
już doszedłem do tego, że problem stwarza to:
$header.="Content-Transfer-Encoding: quoted-printable\n\n"; powinno być 8bit, a nie quoted-printable chociaż chciałbym się dowiedzieć dokładnie jakie są możliwości konfiguracji nagłówka mail() z poziomu php. Czego szukać ? Wiem, że dokumentu opisującego standard MIME. Ale czy php w pełni wspiera ten standard, innymi słowy, czy wszystko co zawiera MIME ma swoje odzwierciedlenie w php ? Ten post edytował gala 16.06.2005, 17:55:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 19:34 |