![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Skąd: piękne, czyste, pachnące Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam pole set w bazie, opcje powiedzmy że są 'WAW','KTW','KRK' i teraz mam 4 wiersze, w których zapisane są następujące dane: 1. 'WAW' 2. 'WAW' 3. 'WAW','KTW' 4. 'KTW' pobieram dane i grupuję je przez group by. chciałbym żeby kolumna set zwróciła mi w jednym wierszu wyniku zapytania wszystkie posiadane dane, czyli: 'WAW','KTW' a nie tak jak zwraca teraz, czyli: 'WAW', 'WAW','KTW' 'KTW' macie jakiś pomysł jak to zrobić? z góry dzięki za pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Skąd: piękne, czyste, pachnące Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, to nie pomaga (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To podaj strukture bazy i przykladowe zapytanie, ktore zwraca zly wynik.
|
|
|
![]()
|
|
interesująca mnie tabela bazy:
zapytanie:
chodzi o to że takie zapytanie zwraca np.: wylot_z | ile WAW | 3 KTW | 1 KTW,KRK | 4 WAW,WRO | 1 WAW,KTW,WRO | 1 KRK,WRO | 1 WAW,POZ | 30 KRK,WRO,SZ,SO | 1 RZE,OPO | 4 czyli mam 9 wierszy wyników zapytania, a ja chciałbym mieć to w jednym wierszu (kolumna "ile" nie jest wtedy ważna). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to widać że baza jest źle zaplanowana.
Pozostaje ci obrobienie tego za pomocą php. Ten post edytował popbart 27.05.2005, 18:08:19 |
|
|
![]()
|
|
ok, tego się właśnie bałem, ale chciałem się upewnić ...
dzięki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:02 |