![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc! Mam problem.. Poniewaz mam prosta petle while wyswietlajaca dane z bazy MySQL. Moj problem polega na tym, ze nie wiem jak "wyniesc" dane poza petle... Zmienne, ktore tworzy petla while giną po za nią.
Pomozcie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2003 Skąd: Piła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm a w jakim celu wynosic poza petle?
jak juz to wyswietlac te dane w petli bo przeciez po to ta petla jest zeby dane pobierac i gdzies wysylac... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozwumiem jak poza petla gina jezeli petla nie jest w osobnej funkcji to nie mozliwe chyba ze przypisujesz dane caly czas do tej samej zmienne a nie do zmiennej tablicowej jako kolejne wartosci tablicy. moze kawalek kodu dasz?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, ze mam jedna tabele z postem glownym, oraz druga tabele z odpowiedziami.
I teraz pierwsza while pobiera dane pierwszego posta, a druga while juz pokazuje odpowiedzi. I musze z tej pierwszej while pobrac nick nadawcy, zeby byl dostepny w dalszej czesci skryptu. Jakies pomysly? ![]() Pozdrawiam, -- edit -- Pigula: gina ![]() Przyklad kodu
Ten post edytował SNC 17.05.2005, 17:13:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli masz:
i po drodze jak sam nic z tym nie kombinujesz to napewno nei zginie chyba ze zle czytasz ------------ pisalem miedzy twoim postem a jak go edytowales to moment juz zerkam na twoj kod:P ------------ i dr_bonzo mnie ubiegl wiec nie bede dodawac nowego posta, a i wielkie sorry ze nie zwrocilem uwagi na to ze czytasz z mysql'a moj blad ![]() Ten post edytował Pigula 17.05.2005, 17:25:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zakres widzialnosci zmiennych? $result jest tworzone wewnatrz petli while() wiec tylko tam jest dostepne. Mozna by uzyc $result pierwszy traz przed petla i byloby ok. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki dr_bonzo
![]() ![]() Oraz dziekuje Pigule ;-) Za naprowadzenie ;-) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:13 |