![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak najlepiej zrobić upload plików przez formularz mniej więcej z takimi funkcjami:
- formularz z polami: "Plik (Przeglądaj...)" oraz "Opis" (zapisywany w bazie) - podczas uploadu zmiana nazwy pliku na jakąś losową np. f_011.doc, f_012.doc, itd... (upload do katalogu 'files') - opis pliku zapisany w bazie danych (baza miała by np. pola: id, opis, nazwa, czyli przykładowo: id=2, opis='Upload plików za pomocą php', nazwa=f_002) - możliwość kasowania plików jednocześnie z bazy i z katalogu 'files' - mozliwość wysyłania wybranych rodzajów plików, np. tylko *.doc, *.jpg i *.txt. - (ewentualnie) wysyłanie kilku plików jednocześnie Chcę osiągnąć mniej więcej taki efekt, że tekst (odczytany z bazy): "Upload plików za pomocą php" bedzie linkiem do pliku 'files/f_002.doc'. Czy możecie mi napisać jak mam się do tego zabrać, na jakiej zasadzie to ma działać ![]() ![]() Z góry dzięki. Pozdrawiam. -------------------- windows nie jest wirusem... wirusy coś robią :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i w czym problem? Pokaż swój kod, a jak chcesz całego gotowca to zgłoś się do działu Praca Oferowana..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem? Problem jest taki, że chcę zrobic upload ale nie wiem jak... Powyżej napisałem jakie funckje chciałbym żeby ten upload posiadał i licze na to, ze ktoś mi wyjaśni jak to zrobić...
Może to co napisałem powyżej to trochę za duzo wiec poszę tylko o opis jak zrobić cos takiego, ze podczas uploadu opis pliku bedzie zapisywany w bazie. W jaki sposób można to zrobić? A Praca Oferowana odpada. Nie chcę gotowego skryptu, sam go napiszę ale nie wiem od czego zacząć i liczyłem na to, ze mi ktoś pomoże... -------------------- windows nie jest wirusem... wirusy coś robią :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wyglada kod akceptuajcy pliki od strony php.
Dalej sam kombinuj. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:00 |