![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam takie pole :
Jest to po prostu obrazek lupki, po nacisnieciu ktorego rozpoczynamy wyszukiwanie, jest on czescia pewnego formularza. Czy da sie zrobic podmienianie obrazkow przy najechaniu kursorem na ten "obrazko-submit"? Próbowałem ale nic mi nie zadziałało. Pozdrawiam - KM |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rollover Submit Image
Najpierw skopiuj ten skrypt JAVA:
i robisz formularz z tego: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście to działa, ale jest jeden problem. W php nie mogę teraz sprawdzić czy naciśnięto przycisk szukaj, ponieważ nie jest on przekazywany do tablicy $_POST. Dla mnie akurat jest to duży problem. Może jakieś inne rozwiązanie?
Pozdrawiam - KM |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mario: nie wprowadzaj ludzi w błąd, ponieważ ten skrypt co podałeś to nie jest jak napisałeś "JAVA", tylko jest to skrypt "JAVASCRIPT" a to wielka różnica, pierwsze poczytać co to JAVA potem poczytaj co to JAVASCRIPT...
To taka uwaga... |
|
|
![]()
|
|
Cytat(mario @ 2005-05-08 09:44:16) więc zastosuj w formularzu i dostaniesz w $_POST[submit] wartość która poinformuje Cię o przesłaniu formularza. A właśnie ze w tablicy $_POST jest wartość pola text które się wypełnia, ale nie ma żadnego info o przycisku szukaj, ani nawet współrzednych szukaj_x i szukaj_y, a to przecież obrazek submit. Tak więc jeżeli mam 4 takie obrazki, to nie jestem w stanie sprawdzić który został naciśnięty, ponieważ mam 4 submity w formularzu, każdy działa troszkę inaczej. Tak więc... lipa. Próbowałem metodą CSS, działa pod FF, ale pod IE już nie. Makabraaa... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wstepnym obejrzeniu kodu moge stwierdzic, ze da sie cos takiego zrobic...
Kod var sr = new submitroll("submit.out.gif","submit.over.gif","mysubmit"); sr.sendfield = 'nazwa_pola'; sr.write(); Nie sprawdzalem tego, ale z kodu wynika, ze powinno dzialac. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:04 |