![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hi!
Scenariusz jest taki: rejestruje konto, na mail otrzymuje link aktywacyjny, przyciskam link i konto jest odblokowane, jak nie przyciskam to po 48 godz konto jest kasowane. Czy ma ktos jakis pomysl lub cos takiego juz sobie robil? jakies proste i szybkie rozwiazanie potrzebuje naprowadzenia reszte zrobie sam w php ale niechce przekombinowac thx |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dwie tabele w bazie:
1. zarejestrowani 2. oczekujacy ( jakieś tam dane + kolowy ciąg - token + data rejestracji ) W chwili rejestracji wysyłasz maila z linkiem i dołączonym do niego tokenem. Potem koleś klika w taki link w mailu, który odsyła go do Twojego skryptu, skrypt sprawdza token i wybiera dane z bazy ( związane z tym tokenem ), jeżeli go nie ma to pokazuje komus link na google ![]() Cos w tym stylu, nie chce mi sie dalej rozpisywać, na końcu jeżeli wszystko jest OK, to skrypt przenosi dane do tabeli zaresestrowanych. Ja bym tak zrobił. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx
w sumie podobnie myslalem ale wydawalo mi sie to troche za banalne albo poprostu mam tendencje do utrudniania sobie zycia. ![]() jeszcze raz dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:20 |