![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2002 Skąd: woj. lubelskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:?: Interesuje mnie jak zablokować dostęp z przeglądarki WWW do kodu źródłowe go, prawego klawisz myszy. Czy możlie jest takie zabezpieczenie tego typu, czy aby
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mozna zablokowac dostepu do zrodel - jest to nie mozliwe. Mozna zablokowac prawy klawisz, pamiec podreczna... ale zawsze mozna jakos sie do zrodel dostac np (sorry za krypto-reklame) offline explorerem...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raz gdzies widzialem ciekawa rzecz.. koles tam polaczyl javascript i php ze za chiny ludowe nie moglem kodu tego skryptu JS wydobyc
![]() -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@emx
jak znajdziesz to rozwiazanie to chetnie rzucil bym okiem na nie.. ... bo moje zdanie jest takie ze nie ma mozliwosci na skuteczne zabezpieczenie kodu HTML przed wgladem!!!.. a co ma tu laczenie JS z php? ![]() I jak tam twoj kalkulatorek ![]() -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdeka mi sie nie chce.. a co ma JS z php ? i tym ukrywaniem co mowilem?
kazesz skryptowi js robic document.write(+zrodlo dokumentu i ukrywasz ten JS -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a co ma JS z php ? i tym ukrywaniem co mowilem?
kazesz skryptowi js robic document.write(+zrodlo dokumentu i ukrywasz ten JS dalej nie rozumiem co ty chcesz tym document.write? ![]() ![]() jak ukrywasz ten JS i gdzie tu to php? ![]() rzuc przyklad bo NIEWIERZE!!!! -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat raz gdzies widzialem ciekawa rzecz.. koles tam polaczyl javascript i php ze za chiny ludowe nie moglem kodu tego skryptu JS wydobyc
![]() eeee- dwa razy mi sie wyslalo ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat raz gdzies widzialem ciekawa rzecz.. koles tam polaczyl javascript i php ze za chiny ludowe nie moglem kodu tego skryptu JS wydobyc
![]() moze chodzi o to co kiedy robilem http://steru.innet.com.pl/zrodlo/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna by pod koniec skryptu umiescic petle DO (w taki sposob aby sie nie konczyla. Wtedy plik sciaga sie caly czas i nie mozna go otworzyc. Podobno to nazywa sie STREAMING HTML
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem po co wogóle ukrywać swoje skrypty JS :?
Jeśli jednak uważasz, że twoje dzieła programistyczne to jakaś nietykalna świętość, możesz jedynie spróbować utrudnić człowiekowi życie, który jak się uprze, to i tak znajdzie sposóbbo na podejrzenie kodu. Moje propozycje to:[list] -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo poprostu pisz cale strony we Flashu lub Apletach Javy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aplet Javy można zdekompilować, a co do flasha, to pewnie też jest możliwe podejrzenie kodu (może nawet łatwiejsze niż w przypadku Javy :? )
![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
function funkcja(){alert('Tak tak - to ta funkcja
![]() //dupadupadupa po trzykroc ! } -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat a co ma JS z php ? i tym ukrywaniem co mowilem?
kazesz skryptowi js robic document.write(+zrodlo dokumentu i ukrywasz ten JS dalej nie rozumiem co ty chcesz tym document.write? ![]() ![]() jak ukrywasz ten JS i gdzie tu to php? ![]() rzuc przyklad bo NIEWIERZE!!!! w tym skrypcie ukryles te funkcje prawda... czemu zamiast funkcji nie wsadzic document.write('<html><.... i tak dalej.. kod strony.. ? -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
No dobra, ale po co wogole ukrywac strony w html'u? Przeciez jest to tylko opis strony, ktorego kazdy moze sie nauczyc bez potrzeby podpatrywania u innych. A co do JS to przeciez mozna wszystkie skrypty umieszczac w osobnym pliku i tak jak w php potraktowac je includem. A same skrypty umiescic w katalogu zabezpieczonym przed otwieraniem z zewnatrz !
|
|
|
![]()
|
|
mielismy rozwazac o ukrywaniu kodu a nie o tym, czemu wogole to robic
|
|
|
![]()
|
|
Aby szukac rozwiazania trzeba wiedziec czy czas wlozony wprace nad jego zrealizowaniem ma wogole sens
|
|
|
![]()
|
|
to juz nie moj problem tylko autora postu
|
|
|
![]()
|
|
tak wiec mam pytanie do autora: na litosc boska po co Ci cos takiego :?:
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
apropos JS :] znacie moze kod ktory kopiuje zaznaczony text do schowka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie! Wiecie jak wydobyc z textarea przez javascript zaznaczony tekst :?: :!: :?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat raz gdzies widzialem ciekawa rzecz.. koles tam polaczyl javascript i php ze za chiny ludowe nie moglem kodu tego skryptu JS wydobyc
![]() moze chodzi o to co kiedy robilem http://steru.innet.com.pl/zrodlo/ ciekawa rzecz :wink: No tu zes mnie zaskoczyl:) Rzuc pare podpowiedzi lub powiedz jak sie dobrac do zrodla :wink: i jak to jest zrobione ![]() A co do schowka to tu macie cos: Kod <SCRIPT LANGUAGE=javascript> /* Highlight and Copy form element script- By Dynamicdrive.com For full source, Terms of service, and 100s DTHML scripts Visit [url=http://www.dynamicdrive.com]http://www.dynamicdrive.com[/url] */
//specify whether contents should be auto copied to clipboard (memory) //Applies only to IE 4+ var copytoclip=1 function HighlightAll(theField) { var tempval=eval("document."+theField) tempval.focus() tempval.select() if (document.all&©toclip==1) { therange=tempval.createTextRange() therange.execCommand("Copy") window.status="Zawarto¶ć zaznaczona i skopiowana do schowka!" setTimeout("window.status=''",1800) } </SCRIPT> -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
dzieki :]]]]]
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Cytat raz gdzies widzialem ciekawa rzecz.. koles tam polaczyl javascript i php ze za chiny ludowe nie moglem kodu tego skryptu JS wydobyc
![]() moze chodzi o to co kiedy robilem http://steru.innet.com.pl/zrodlo/ ciekawa rzecz :wink: No tu zes mnie zaskoczyl:) Rzuc pare podpowiedzi lub powiedz jak sie dobrac do zrodla :wink: i jak to jest zrobione ![]() no nie jest to zadna rewelka, bo wystarczy jakims teleportem sobie sciagnac ![]() kiedys na ygregu chyba jakis koles stwierdzil, ze jak jest <script src=cos> to wystarczy wpisac to 'cos' wlasnie i juz masz zrdlo js - pokazalem mu , ze nie wystarczy ![]() a zeby online zobaczyc zrodlo to musialbys dwa razy pod rzad trafic taki sam 9-cio cyfrowy ciag znakow generowany losowo :-) nie bede kodu podawal - pokombinuj sam :-) |
|
|
![]()
|
|
Cytat a zeby online zobaczyc zrodlo to musialbys dwa razy pod rzad trafic taki sam 9-cio cyfrowy ciag znakow generowany losowo
a dlaczego dwa razy? -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat a zeby online zobaczyc zrodlo to musialbys dwa razy pod rzad trafic taki sam 9-cio cyfrowy ciag znakow generowany losowo
a dlaczego dwa razy? jak trafisz trzy tez bedzie dobrze :-) |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem, co za problem masz Castor, bo ja bez kłopotu podglądam źródło, a komentarz, który tam widnieje jest niecenzuralny, więc zacytuję tylko kawałek:
Cytat //... po trzykroc ! Proponowałbym Ci steru zrobić coś, aby plik ze źródłem nie był cashowany ![]() ![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
ja sprobowalem zapisac strone w IE w formie Offline i nie moglem zobaczyc zrodla:(
-------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Ja podejrzałem źródło, wyciągnąłem odpowiedni adresik i wywołałem go w przeglądarce (w tym samym oknie). Dopóki nie odświeżę strony, mogę oglądać źródło skryptu. W przeciwnym razie pokazuje mi, że "nie tędy droga..."
![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
ja ciebie wogole nie rozumiem??
-------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
!. Podejrzałem htmla:
Kod <script src=/zrodlo/index.php?v=01597043234></script><a href="javascript: funkcja();">kliknij</a><p>witam<br>jak widac po kliknieciu na link uruchamiana jest funkcja JS.<br>prosze zacytowac zawarty w niej komentarz<br>milej zabawy :-)
2. Otworzyłem skrypt spod adresu: http://steru.innet.com.pl/zrodlo/index.php...p?v=01597043234 Kod function funkcja(){alert('Tak tak - to ta funkcja :)');
//dupadupadupa po trzykroc ! } Było to możliwe, gdyż plik ze skryptem został scachowany i dopóki nie zażądam od serwera ponownie tego pliku, zostaje on u mnie w cache'u. -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
Z ciekawosci pytam bo tez tak prubowalem i dostawalem komunikat:
Cytat nie tedy droga....
Nie wiem co masz na mysli mowiac otworzylem skrypt. Jesli o otwarcie strony w Przegladarce to wlasnie tez tak robilem. i nic ![]() niewazne ide spac ![]() -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Castor: Jeśli chcesz zobaczyć ten ukryty kod JS, kliknij jeden z poniższych linków. UWAGA, każdy działa tylko raz.
46500966915 06152016307 15012481825 85136790959 33226368988 49807378703 66229921572 60088507398 94205954524 51372301855 94231959545 95912568661 17112445884 59036315778 83214285116 80407034431 38695447169 61380433410 43066259228 Heh ![]() ![]() Steru: mam pare pomysłów na poprawienie twojego PHPowego ukrywacza -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
Cytat Steru: mam pare pomysłów na poprawienie twojego PHPowego ukrywacza
mysle, ze gra nie warta jest swieczki. to tylko kolejne utrudnienie, ale w 100% zrodla nie da sie ukryc. jak masz pomysly , to je zrealizuj ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sytuacja jest następująca,
nie wiem jak jest z wami, ale ja jak nie moge w pierwszym podejściu podejżeć kodu rezygnuje i szukam dalej ta droga jest znacznie łatwiejsza, ale jak się uprę to nic nie stoi na przeszkodzie, bo ukrywanie kodu jest tylk utrudnieniem jego podejrzenia czy edycji a nie 100% receptą jego ukrycia ![]() z flashem to faktycznie jest najłatwiej, bo przecież cały się ściąga na nasz komp i się odpala zawsze siedzi w casch'u co jakiś czas gdzy chcę go przeczyścić szukam plikówna c: *.swf i co ciekawsze kopiuje sobie z javascript jest trudniej ale jak sobie zapisze stronę na kompie to przeważnie każdy się sciągnie takie to głupie że szok ![]() ale są wyjątki i tu jak wiecie metod jest sporo javy nie ruszalem mam odruch wymiotny - to po szkole i przedmiotem z tym związanym :? nie tykam tego przynajmniej na razie nie musiałem z php nie ma tego problemu i chwała Bogu, bo wykonuje sie po stronie serwera z html - po co? po to jest żeby go czytać... to podstawy a podstaw sie nie chowa ![]() -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
Musze przyznac, ze ten kod 'stera' jest calkiem niezly. Z poczatku tez go nie moglem otworzyc. Uwazam, ze jak dla poczatkujacych jest on nie do przebicia.
Brawo za pomysl ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli ktoś wytłumaczy mi o co chodzi to będę wdzięczny,
tak mnie zakręciliście tymi postami, że już sam nie wiem gdzie wejść na jaka stronę i co sprawdzić co podejrzeć prosze o wyjaśnienie i cierpliwość dzisiaj nie jadłem jeszcze śniadania w ogóle jeszcze nic nie jadłem :cry: Seth: prosze .... -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat jesli ktoś wytłumaczy mi o co chodzi to będę wdzięczny,
tak mnie zakręciliście tymi postami, że już sam nie wiem gdzie wejść na jaka stronę i co sprawdzić co podejrzeć prosze o wyjaśnienie i cierpliwość dzisiaj nie jadłem jeszcze śniadania w ogóle jeszcze nic nie jadłem :cry: Seth: prosze .... wejdz na http://steru.innet.com.pl/zrodlo/ i rozwiaz zadanie domowe ![]() |
|
|
![]()
|
|
STERU: a co mi dasz, jezeli wyciagne ten komentaz?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat STERU: a co mi dasz, jezeli wyciagne ten komentaz?
![]() jezeli to zrobisz bez uzycia jakis teleportow lub innych offline explorerow to ci dam .... mecedesa :-) |
|
|
![]()
|
|
Przecież mnie się udało bez żadnego Offline'a czy Teleporta. Dostanę Mercedesa
![]() Apropo tych linków, co umieściłem, to albo ktoś wyklikał wszystkie, albo Steru usunął te kody z bazy :? Jeśli chcecie znać zasadę działania skryptu Steru, to wam wyjaśnię. Otóż chodzi o to, aby przy żądaniu strony http://steru.innet.com.pl/zrodlo/ generowany był losowo kod, który zapisywany jest do bazy (może pliku) i usuwany przy wywołaniu strony http://steru.innet.com.pl/zrodlo/index.php?v= z tym kodem przypisanym do v. W przypadku wywołania strony z kodem, którego nie ma w bazie, wyświetlany jest komunikat "nie tędy droga...". Steru zapomniał jednak o: Kod header("Pragma: no-cache"); , więc to, co chciał ukryć, można sobie spokojnie przeglądać dzięki cachowi przeglądarki ![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
Cytat Przecież mnie się udało bez żadnego Offline'a czy Teleporta. Dostanę Mercedesa
![]() Apropo tych linków, co umieściłem, to albo ktoś wyklikał wszystkie, albo Steru usunął te kody z bazy :? Jeśli chcecie znać zasadę działania skryptu Steru, to wam wyjaśnię. Otóż chodzi o to, aby przy żądaniu strony http://steru.innet.com.pl/zrodlo/ generowany był losowo kod, który zapisywany jest do bazy (może pliku) i usuwany przy wywołaniu strony http://steru.innet.com.pl/zrodlo/index.php?v= z tym kodem przypisanym do v. W przypadku wywołania strony z kodem, którego nie ma w bazie, wyświetlany jest komunikat "nie tędy droga...". Steru zapomniał jednak o: Kod header("Pragma: no-cache"); , więc to, co chciał ukryć, można sobie spokojnie przeglądać dzięki cachowi przeglądarki ![]() no wlasnie umiescilem naglowki Kod header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Pragma: no-cache"); i nie wiem jakim cudem miales to w cache - jakis bug przegladarki ? ![]() ajesli chodzi o twoje wyjasnienia, to nie zupelnie tak to zrobilem, ale mniej wiecej moze byc |
|
|
![]()
|
|
ciekawe jak mam podejrzeć zawartość caschu, ha?
// kurde na tym kompie nic nie ma -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ciekawe jak mam podejrzeć zawartość caschu, ha?
// kurde na tym kompie nic nie ma Cache dla przegladarki IE x.x pod Winshitem xxxxx jest w: sciezka_do_katalogu_systemowego/Temporary Internet Files/ (np. C:systemTemporary Internet Files) ![]() Dla innych przegladarek tez jest cos takiego jak cache i tez mozna do niego latwo dotrzec ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Steru wszystkie zabezpieczenia sa tak dobre jak najslabszy ich punkt.
Najlepiej, wiec by bylo gdybys podal caly algorytm ukrywania zrodla. My go przestudjujemy znajdziemy dziury i naprawimy ![]() Tak stworzymy calkiem niezly skrypt. Co wy na to :?: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Steru wszystkie zabezpieczenia sa tak dobre jak najslabszy ich punkt.
Najlepiej, wiec by bylo gdybys podal caly algorytm ukrywania zrodla. My go przestudjujemy znajdziemy dziury i naprawimy ![]() Tak stworzymy calkiem niezly skrypt. Co wy na to :?: Nie da sie stworzyc genialnego i niezawodnego systemu zabezpieczen. Jesli ktos wymyslij zabezpieczenie, to kto inny bedzie sie glowil nad jego ominieciem/pokonaniem, tak dlugo, az mu sie uda ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
|
|
![]()
|
|
Tu nie chodzi o stworzenie genialnego zabezpieczenia.
Ale przez to, ze ktos nie udostepniajac kodu liczac na to, ze a noz widelec ktos nie zauwarzy bledu jest glupota. Najlepszy przyklad to Linux - otwarte zrodlo, kazdy moze wyszukac buga i ew. go zglosic. A taka winda - przeciez napewno jest w niej jeszcze kilka bledow, ktore nikt nie wykryl bo np. w microsofcie nikt tego nie zauwarzyl. Moja konkluzja jest nastepujaca: przez to, ze kod jest dostepny mozna latwiej znalezc blad i go naprawic. A to co napisal steru jest tego dobrymm przykladem, mozna by ulepszyc ten kod. Jedna osoba moze nie widziec bledu, ale 2, 3 ... tak |
|
|
![]()
|
|
Ja też jestem za tym żeby pokazać kod. Więcej osób ma wieksze szanse na zrobienie czegokolwiek niż w pojedynkę.
gajcy2: nie oto mi chodziło, ale dobrze wiedzieć, że masz XP albo 2000 ![]() -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
Seth: Mleko z babelkami? Jak chcesz ukryc cos, co wysylasz uzytkownikowi
![]() steru: niech zgadne - sprawdzasz referera? dvc: jest na 100% moze w c:document and settings - winNT? gajcy2: i wlasnie o to chodzi, zeby mu ta zabawa trwala jak najdluzej ![]() |
|
|
![]()
|
|
kryr nie wiem o co Ci chodziło z odpowiedzią (domyślam się)
ale dzięki (już wiem o co chodzi) -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat kryr nie wiem o co Ci chodziło z odpowiedzią (domyślam się)
ale dzięki (już wiem o co chodzi) wpadlo ci to do glowy podczas pisania postu? 8O ![]() ![]() -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2002 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co wyważać otwarte drzwi...
Jest fajny encoder stronek, bodajże HTML Guard - miesza całą stronkę kodując swoimi algorytmami w JS. podejrzewam że 95% ludzi al'a FrontPage przy nim odpadnie, a to już nie jest zły wynik. |
|
|
![]()
|
|
Daj linka do tego programu.
|
|
|
![]()
|
|
skoro mieszanie wystarczy, to steru dal najlepsze rozwiazanie (z tym skryptem na jego serwerze)
|
|
|
![]()
|
|
Kryr zgadzam sie z toba. Przeciez wiekszosc osob jakie wchodza na strony to bynajmniej nie programisci czy hackerzy
![]() Skrypt steru jest calkiem dobry, wiec moze bys go nam udostepnil :?: ![]() |
|
|
![]()
|
|
a patent
![]() |
|
|
![]()
|
|
W komentarzach w skrypcie umiescimy stera pseldo i copyright
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat steru: niech zgadne - sprawdzasz referera?
pudlo. nie wiem skad ci to przyszlo do glowy :?: :!: :?: Kod <?
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); header("Pragma: no-cache"); if(!isset($v)){ for($i=0;$i<=10;$i++){ $a=rand(0,9); $pass.=$a; } $file=fopen("data_".$pass,"w"); fwrite($file,$pass); fclose($file); echo "<script src=$PHP_SELF?v=$pass></script>"; echo "<a href="javascript: funkcja();">kliknij</a><p>witam<br>jak widac po kliknieciu na link uruchamiana jest funkcja JS.<br>prosze zacytowac zawarty w niej komentarz<br>milej zabawy :-)"; } else{ if(file_exists("data_".$v)){ unlink("data_".$v); echo "function funkcja(){alert('Tak tak - to ta funkcja :)');n"; echo "//dupadupadupa po trzykroc !n"; echo "}n"; } else { echo "nie tędy droga panowie (i panie ![]() }} ?> to moze teraz wy pokombinujcie, a ja sie zajme podgladaniem zrodelek ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat gajcy2: nie oto mi chodziło, ale dobrze wiedzieć, że masz XP albo 2000
![]() Gratuluje Ci chybienia ![]() ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
|
|
![]()
|
|
Cytat to moze teraz wy pokombinujcie, a ja sie zajme podgladaniem zrodelek
![]() ![]() Nie zawiedziemy Cie ![]() |
|
|
![]()
|
|
castor: tak opodczas pisania postu wpadłem na to mimochodem
![]() gajcy: no cóż strzał może nie był najlepszy, ale próbowałem... ja też w Nero nagrywam płytki, ale sobie ![]() o skrypcik jak fajnie, szkoda że w domu nie mam netu :cry: ale jak się uporam z zaległą pracą zaraz się za niego zabiore ![]() -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem ze to moze juz przesada ale czy mozliwe jest zablokowanie schowka albo klawisza "print screen"
Musze zrobic jakies zabezpieczenie przed kopiowaniem grafy, ale wszystko co dotad zostalo "wypowiedziane" nie chroni obrazkow przed zwyklym skopiowaniem do schowka. Wczesniej nawet nie myslalem o takim zabezpieczeniu (uwazalem je za niemozliwe) ale widzac co wy tu wyrabiacie juz wierze we wszystko ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry - dodam jeszcze ze nie chodzi mi o blokade prawego klawisza myszy, reszta juz jest jasna
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Wiem ze to moze juz przesada ale czy mozliwe jest zablokowanie schowka albo klawisza "print screen"
Musze zrobic jakies zabezpieczenie przed kopiowaniem grafy, ale wszystko co dotad zostalo "wypowiedziane" nie chroni obrazkow przed zwyklym skopiowaniem do schowka. Wczesniej nawet nie myslalem o takim zabezpieczeniu (uwazalem je za niemozliwe) ale widzac co wy tu wyrabiacie juz wierze we wszystko ![]() wsadz obrazek w tlo celi a w cele wsadz transparentnego gifa 1x1 na wymiar taki jak obrazek. jak ktos bedzie chcial za pomoca prawego klawisza myszy go zapisac to zapisze sobie gifika ![]() oczywiscie wystarczy wybrac opcje zapisz jako z menu plik i po ptokach |
|
|
![]()
|
|
Wiesz steru twoje rozwiazanie okreslil bym jako normalne.
A z ta moja przesada chodzilo mi o blokade "print screen" - czy to wogole jest mozliwe? |
|
|
![]()
|
|
Cytat A z ta moja przesada chodzilo mi o blokade "print screen" - czy to wogole jest mozliwe?
NIE na chronienie grafy n ie zdajdziesz sposobu -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Cytat Wczesniej nawet nie myslalem o takim zabezpieczeniu (uwazalem je za niemozliwe) ale widzac co wy tu wyrabiacie juz wierze we wszystko
![]() A jednak w php nie da sie zrobic wszystkiego :cry: Szkoda bo se chcialem napisac skrypcik wlaczajacy exspres do kawy jak wracam do domu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Wczesniej nawet nie myslalem o takim zabezpieczeniu (uwazalem je za niemozliwe) ale widzac co wy tu wyrabiacie juz wierze we wszystko
![]() A jednak w php nie da sie zrobic wszystkiego :cry: php nijak sie ma do tego. jesli juz to z js cos mozna kombinowac, ale 100% sposobu jak juz castor wspomnial nie ma |
|
|
![]()
|
|
Mysle, ze jedyne co by mozna zrobic to przed wyslaniem obrazka do przegladarki narysowac funkcja graficzna np. duzy czerwony X ( zawsze cos by bylo widac, a przy tym taki obrazek nie zagosci na inych stronach). Ale to juz chyba bardzo radykalna metoda, a pozatym jezeli to ma byc w galerii to marna byla by pociecha z ogladania jej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat php nijak sie ma do tego. jesli juz to z js cos mozna kombinowac
A w js da sie zrobic obsluge nacisniecia klawisza? Tak tylko pytam bo na javie sie kompletnie nie znam, ale przypuszczam ze cos takiego musi byc. Chociaz i tu pewnie da sie to ominac bo okno przegladarki chyba bedzie musialo byc aktywne podczas wciskania klawisza i bleblee - musze przestac tyle gadac. Prosze tylko o odpowiedz (tak/nie) bo jesli tak to se poszukam jakies forum javy. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat php nijak sie ma do tego. jesli juz to z js cos mozna kombinowac
A w js da sie zrobic obsluge nacisniecia klawisza? Tak tylko pytam bo na javie sie kompletnie nie znam, ale przypuszczam ze cos takiego musi byc. Chociaz i tu pewnie da sie to ominac bo okno przegladarki chyba bedzie musialo byc aktywne podczas wciskania klawisza i bleblee - musze przestac tyle gadac. Prosze tylko o odpowiedz (tak/nie) bo jesli tak to se poszukam jakies forum javy. tak onKeydown, onKeypress, onKeyup ale faktyczie - wystarczy zdjac focus z przegladarki i cala robota na marne |
|
|
![]()
|
|
Cytat A w js da sie zrobic obsluge nacisniecia klawisza?
A czemu nie forum JavaScript :?:
... jesli tak to se poszukam jakies forum javy. -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat A z ta moja przesada chodzilo mi o blokade "print screen" - czy to wogole jest mozliwe? NIE na chronienie grafy n ie zdajdziesz sposobu Nie wiem czy dobrze rozumuje ale.... :idea: Są skrypty javy ktore po nacisniecu przycisku cos tam robia. Np jak nacisne na klawiaturze h to przechodze na wyznaczona przez webmastera strone (np strone główna). Numer przycisku H = 104 Jesli by wydobyc nr dla printscreena to po jego nacisnieciu zostawalibysmy przeniesieni na inna strone. Moze to zablokuje robienie zrzutu ekranu ? :?: Skrypt znajduje sie tutaj[/url] |
|
|
![]()
|
|
Z tymi klawiszami to by pewnie jakos mozna bylo to zalatwic ale przeciez obrazek laduje sie do 'kejcza'
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Cytat A z ta moja przesada chodzilo mi o blokade "print screen" - czy to wogole jest mozliwe? NIE na chronienie grafy n ie zdajdziesz sposobu Nie wiem czy dobrze rozumuje ale.... :idea: Są skrypty javy ktore po nacisniecu przycisku cos tam robia. Np jak nacisne na klawiaturze h to przechodze na wyznaczona przez webmastera strone (np strone główna). Numer przycisku H = 104 Jesli by wydobyc nr dla printscreena to po jego nacisnieciu zostawalibysmy przeniesieni na inna strone. Moze to zablokuje robienie zrzutu ekranu ? :?: Skrypt znajduje sie tutaj[/url] Ale przeglądarka może nie być "aktywna" tzn. (np. w windowsie będzie miała kolor górnego pasku np. szary (to bardzo proste tłumaczenia (dla wszystkich :wink: )) ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat (dla wszystkich :wink: ))
![]() ![]() Dla wszystkich to znaczy dla tych, którzy nie widzą co to znaczy "aktywny" :wink: :wink: :wink: :wink: PS To żart ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Z tymi klawiszami to by pewnie jakos mozna bylo to zalatwic ale przeciez obrazek laduje sie do 'kejcza'
![]() <meta http-equiv="expires" content="-1"> <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache"> <meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache"> :?: :?: :?: Jeszcze mozna wstawic obrazek we flasha, tylko ze zawsze pozostaje printsreen. Chociaz watpie zeby komus sie chcialo printscreenowac duza ilosc obrazkow (galeria). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panom chyba o to chodziło
![]() Kod <html>
<head> <title>Source Code Encrypter</title> </head> <script language=JavaScript> <!-- ////////////////////////////////////////////////////////////////// // Source Code Encrypter v1.0 // ////////////////////////////////////////////////////////////////// // // // This JavaScript can be freely used as long as this message // // stays here in the header of the script. Any modifications // // and bugs found (and fixed) are appreciated. // // Script submitted/featured on Dynamicdrive.com // // Visit http://www.dynamicdrive.com for source code // // Svetlin Staev, svetlins@yahoo.com // ////////////////////////////////////////////////////////////////// var i=0; var ie=(document.all)?1:0; var ns=(document.layers)?1:0; function initStyleElements() /* Styles for Buttons Init */ { var c = document.pad; if (ie) { //c.text.style.backgroundColor="#DDDDDD"; c.compileIt.style.backgroundColor="#C0C0A8"; c.compileIt.style.cursor="hand"; c.select.style.backgroundColor="#C0C0A8"; c.select.style.cursor="hand"; c.view.style.backgroundColor="#C0C0A8"; c.view.style.cursor="hand"; c.retur.style.backgroundColor="#C0C0A8"; c.retur.style.cursor="hand"; c.clear.style.backgroundColor="#C0C0A8"; c.clear.style.cursor="hand"; } else return; } /* Buttons Enlightment of "Compilation" panel */ function LightOn(what) { if (ie) what.style.backgroundColor = '#E0E0D0'; else return; } function FocusOn(what) { if (ie) what.style.backgroundColor = '#EBEBEB'; else return; } function LightOut(what) { if (ie) what.style.backgroundColor = '#C0C0A8'; else return; } function FocusOff(what) { if (ie) what.style.backgroundColor = '#DDDDDD'; else return; } /* Buttons Enlightment of "Compilation" panel */ function generate() /* Generation of "Compilation" */ { code = document.pad.text.value; if (code) { document.pad.text.value='Compiling...Please wait!'; setTimeout("compile()",1000); } else alert('First enter something to compile and then press CompileIt') } function compile() /* The "Compilation" */ { document.pad.text.value=''; compilation=escape(code); document.pad.text.value="<script>n<!--ndocument.write(unescape(""+compilation+""));n//-->n</script>"; i++; if (i=1) alert("Page compiled 1 time!"); else alert("Page compiled "+i+" times!"); } function selectCode() /* Selecting "Compilation" for Copying */ { if(document.pad.text.value.length>0) { document.pad.text.focus(); document.pad.text.select(); } else alert('Nothing for be selected!') } function preview() /* Preview for the "Compilation" */ { if(document.pad.text.value.length>0) { pr=window.open("","Preview","scrollbars=1,menubar=1,status=1,width=700,height=320,left=50,top=110"); pr.document.write(document.pad.text.value); } else alert('Nothing for be previewed!') } function uncompile() /* Decompiling a "Compilation" */ { if (document.pad.text.value.length>0) { source=unescape(document.pad.text.value); document.pad.text.value=""+source+""; } else alert('You need compiled code to uncompile it!') } // --> </script> <body bgcolor=white topmargin=0 leftmargin=0 marginheight=0 marginwidth=0 onload=initStyleElements()> <table border=0 width=100% cellspacing=0 cellpadding=0> <tr> <td width=100% height="23"></td> </tr> <tr> <td width=100% height=23></td> </tr> <tr> <td width=100%> <!-- Compilation Panel --> <form method=post name=pad align=center> <textarea rows=11 name=text cols=58 style="background-color:#EBEBEB;width:95%"></textarea><br> <input type=button value=Encrypt name=compileIt onClick=generate() onMouseOver=LightOn(this) onMouseOut=LightOut(this)> <input type=button value=Select name=select onClick=selectCode() onMouseOver=LightOn(this) onMouseOut=LightOut(this)> <input type=button value=Preview name=view onClick=preview() onMouseOver=LightOn(this) onMouseOut=LightOut(this)> <input type=button value=Source name=retur onClick=uncompile() onMouseOver=LightOn(this) onMouseOut=LightOut(this)> <input type=reset value=Clear name=clear onMouseOver=LightOn(this) onMouseOut=LightOut(this)> </form> <!-- Compilation Panel --> </td> </tr> </table> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
słów brak...
-------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
takk... tylko po co cos przekształcać na HEX (dobrze mówie?) skoro tym samym skryptem (ktory w internecie znajduje się pod adresem http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex9/...9/encrypter.htm ) można to odkodować :?:
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Panom chyba o to chodziło
![]() Kod <html> <head> <title>Source Code Encrypter</title> [ciach] </body> </html> chyba nie zadales sobie trudu, zeby przeczytac posty w watku i zorientowac sie o co chodzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat :?: Interesuje mnie jak zablokować dostęp z przeglądarki WWW do kodu źródłowe go, prawego klawisz myszy. Czy możlie jest takie zabezpieczenie tego typu, czy aby :twisted: zablokować dostęp do ściągania stron do trybu OFF-LINE muszą to być ustawienia na serwerze? czy mogę użyć jakiegoś skryptu w plikach strony WWW? Proszę o pomoc. Pod ciup@poczta.wprost.pl
![]() ^^^^^^^^^^^^^^^^ To dla tego pana było -------------------- Nie wiem co to ale fajne
|
|
|
![]()
|
|
i potraktowanie strony tym skryptem ma uniemozliwic sciagniecie jakims teleportem ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[quote]
Moje propozycje to:[list] Klikasz na srodkowy a potem na prawy klawisz(3 przyciski na myszy) i Twoj skrypt poszedl w las. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Sir blade, Mistycus (...): powtarzasz to, o czym byla tu juz mowa...
Proponuje, zeby wszyscy przeczytali calosc postow... |
|
|
![]()
|
|
Cytat Mistycus (...): powtarzasz to, o czym byla tu juz mowa... Ja powtarzam? Nie sądzę! Kiedy to było? Spostrzegłem jedynie zacytowany przez Sir blade'a fragment mojego postu, który zresztą jest jednym z pierwszych w tym temacie.
-------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
[QUOTE][QUOTE]
Moje propozycje to:[LIST] Klikasz na srodkowy a potem na prawy klawisz(3 przyciski na myszy) i Twoj skrypt poszedl w las. ![]() wylacze JS i po klopocie -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat raz gdzies widzialem ciekawa rzecz.. koles tam polaczyl javascript i php ze za chiny ludowe nie moglem kodu tego skryptu JS wydobyc
![]() moze chodzi o to co kiedy robilem http://steru.innet.com.pl/zrodlo/ function funkcja(){alert('Tak tak - to ta funkcja ![]() //dupadupadupa po trzykroc ! } ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ejjjjjj
co taki wielki offtopiczny watek robi w tym forum? ![]() Przejrzalem tylko 3 strony, ale nic tam nie bylo o php.... Fru do Hydeparku! -------------------- Pozdrawiam,
Piotr Drewnik || haiaw@crew.php.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosta metoda na zabezpiecznie zrodla strony,
a) nie tworz strony ![]() ![]() lol ![]() -------------------- Polacy Nie Gęsi Swój Portal Mają !!
...:[Red. Nacz. PPS]:... |
|
|
![]()
|
|
Cytat Prosta metoda na zabezpiecznie zrodla strony,
a) nie tworz strony ![]() ![]() lol ![]() Jeszcze lepsza metoda: a)Otwórz okno ![]() b)Wyrzuć komputer przez nie :wink: ![]() c) (profilaktycznie) nie chodź do kawiarenki interentowej, bo może przypomi Ci się chęć tworzenia strony. :wink: d) Wyjedź na wakacje na karaiby ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Prosta metoda na zabezpiecznie zrodla strony,
a) nie tworz strony ![]() ![]() lol ![]() Jeszcze lepsza metoda: a)Otwórz okno ![]() b)Wyrzuć komputer przez nie :wink: ![]() c) (profilaktycznie) nie chodź do kawiarenki interentowej, bo może przypomi Ci się chęć tworzenia strony. :wink: d) Wyjedź na wakacje na karaiby ![]() ![]() Jest jeszcze jedna, hehe poczekaj na Pierwszy Polski System Portalowy i nie masz co ukrywac ![]() -------------------- Polacy Nie Gęsi Swój Portal Mają !!
...:[Red. Nacz. PPS]:... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2003 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazlem pewien skrypcik
![]() http://cleverscripts.com Ze stronki pochodzi ten skrypt [php:1:c692c1f766]<?php // Page HTML-source encrypter // © Sergey Kozub, skiv@softhome.net, http://cleverscripts.com // // Usage notes: // // just put include('csource.php') in the beginning // of your script. The HTML content will be automatically // encrypted via Base64 algorithm so nobody can view it. function _fwk_filter_encrypt($content) { $table = "0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ_@"; $xor = 165; // Prepare encoding table $table = array_keys(count_chars($table, 1)); $i_min = min($table); $i_max = max($table); for ($c = count($table); $c > 0; $r = mt_rand(0, $c--)) array_splice($table, $r, $c - $r, array_reverse(array_slice($table, $r, $c - $r))); // Encode sequence $len = strlen($content); $word = $shift = 0; for ($i = 0; $i < $len; $i++) { $ch = $xor ^ ord($content[$i]); $word |= ($ch << $shift); $shift = ($shift + 2) % 6; $enc .= chr($table[$word & 0x3F]); $word >>= 6; if (!$shift) { $enc .= chr($table[$word]); $word >>= 6; } } if ($shift) $enc .= chr($table[$word]); // Decode sequence $tbl = array_fill($i_min, $i_max - $i_min + 1, 0); while (list($k,$v) = each($table)) $tbl[$v] = $k; $tbl = implode(",", $tbl); $fi = ",p=0,s=0,w=0,t=Array({$tbl})"; $f = "w|=(t[x.charCodeAt(p++)-{$i_min}])<<s;"; $f .= "if(s){r+=String.fromCharCode({$xor}^w&255);w>>=8;s-=2}else{s=6}"; // Generate page $r = "<script language=JavaScript>"; $r.= "function decrypt_p(x){"; $r.= "var l=x.length,b=1024,i,j,r{$fi};"; $r.= "for(j=Math.ceil(l/B);j>0;j--){r='';for(i=Math.min(l, ![]() $r.= "}decrypt_p("{$enc}")"; $r.= "</script>"; return $r; } ob_start("_fwk_filter_encrypt"); ?>[/php:1:c692c1f766] Sam go uzywam. Mam tylko problem z polskimi literkami. Zobaczcie sami ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Cytat Jest jeszcze jedna, hehe poczekaj na Pierwszy Polski System Portalowy i nie masz co ukrywac
![]() A po co, jak jest darmowy system http://www.interakt.ro/products/KompleteLite/? -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem stronke z całkiem dobrze zabezpieczonym źródłem www.e-katalyst.pl. Ciekawe jak Oni to zrobili.
-------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
to miała być reklama? Czy co? Gdzie Ty tam widziałeś zabezpieczenie źródła?
![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka reklama, czego sie czepiasz. Stronie od reklamowania spamowania zwłaszcza firmy z której nie jestem związany. Dla mnie źródło jest zabezpieczone. Klikam pokaż źródło i się nie da, nic się nie dzieje.
-------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam gdzieś taki mały programik do kodowania HTML'a (bodaj nazywa się Apocalypse), który tworzył nieczytelne niewiadomo co z pliku HTML, a przeglądarka interpretowała tak "uszkodzony" plik poprawnie
-------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
W IE zdarza się to często w przypadku stron napisanych w php. Zazwyczaj jednak wystarczy odświerzyć, i nawet IE pokaże źródło. Tym bardziej,że w przypadku tej strony nie ma __ŻADNYCH__ zabezpieczeń źródła. Stąd nie dziw się mojemu zdziwieniu...
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Qmpel zrobil mi male qq i sadze ze wam sie rownierz spodoba
![]() www.koronowo.pl Przy okazi zapytam sie jak to zrobil -------------------- bu :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:38 |