![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem gdyż piszę system downloadu, i jedną z rzeczy jaka musi być w nim zawarta to wybór plików, które mogą być uploadowane w danej kategorii. Typy tych plików muszą być wybierana podczas tworzenia kategorii.
No i teraz chciałbym zrobić, żeby to wyglądało tak: Kod Wybór plików: Akceptowane typy: +------------------+ +------------------+ | Audio | | | | .mp3 | | | | .wav | | | | .ogg | ------ | | | .wma | | >> | | | | | ------ | | | Video | | | | .avi | ------ | | | .dat | | << | | | | .mpeg | ------ | | | .wmv | | | | | | | | Wszystkie | | | | | | | | | | | +------------------+ +------------------+ Chodzi mi o te dwa przyciski >> i << chciałbym aby po nacisnięciu tego pierwszego, zaznaczony element (option) z select'u select1 został dodany jako nowa pozycja do selectu obok - select2, oraz usunięty z select1. Przycisk drugi miałby robić to samo ale w drugą stronę ![]() Zastanawiam się jak to zrobić ![]() Aha, jeszcze nie wiem jak po nacisnięciu przycisku BUTTON zrobić tak aby zaznaczyło cały select2, aby wybrane typy zostały przesłane poprzez $_POST, co do wyslania formularza z BUTTON to wiem jak to zrobić... Ten post edytował Tiraeth 6.04.2005, 12:33:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function c(from,to){ var x=document.getElementById(from); var y=document.getElementById(to); y.options[y.length] = new Option(x.options[x.selectedIndex].text,x.selectedIndex.value); x.remove(x.selectedIndex); } Funkcja przerzuca zaznaczony option z selecta "from" do selecta "to" i usuwa go z selecta "from". Aha, option jest dodawany na końcu selecta. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajne działa, napewno przyda się
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To raczej ja powininenem podziękować... THC 4 JS
![]() Lekko go ulepszyłem pod względem wizualnym: Kod function c(from,to)
{ var x=document.getElementById(from); var y=document.getElementById(to); y.options[y.length] = new Option(x.options[x.selectedIndex].text,x.selectedIndex.value); x.remove(x.selectedIndex); } Ten post edytował Tiraeth 6.04.2005, 14:43:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Skąd: Zielona Góra / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
czy mozna by prosic o wklejenie tutaj calego kodu jak by to mialo wygladac? mecze sie juz nad tym od kilku dni i kompletnie nic mi nie wychodzi :/ z gory dziekuje za zyczliwe podejscie do "nowego" ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(cerastes @ 2005-04-13 23:32:58) czy mozna by prosic o wklejenie tutaj calego kodu jak by to mialo wygladac? Chodzi Ci o przykład z selectami ? -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Skąd: Zielona Góra / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki bardzo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Odswiezam.
Czy daloby sie zmodyfikowac skrypt tak, zeby przenosil dane z jednego pola do drugiego we wskazane miejsce? Tj. np z s1 za aktualnie zaznaczony element w s2? EDIT: I moze jeszcze jedna modyfikacja: zeby obslugiwal pola multiple czyli pozwalal na przenoszenie kilku wartosci na raz. Nie wiem nawet pod jakim haslem szukac - prosilbym o nakierowanie mnie. Ssss jednak na nic mi sie to przyda :/ Moze przy okazji: czy daloby sie przeslac do skryptu php wszsytkie dane (obojetnie czy indexy czy wartosci) znajdujace sie w drugim selectcie? Zakaldam ze to bylaby jakas funkcja przypisujaca do zmiennej (np. stringa) wszystkie wartosci. ============================================= Znalazlem odpowiednie skrypciki, polaczylem je w calosc i PRAWIE dzialaja poprawnie. Mozna przenosic po kilka pozycji na raz, mozna dodawac dane we wskazane miejsce, mozna dane przeslac do php (funkcja wyslij()). Jednak jest pewien maly problem. Otoz przenoszenie danych powoduje przeniesienie wskazanych danych + pustych pol w ilosci rownej liczbie przenoszonych pol. Nie wiem jak sie tego pozbyc. Przy wysylaniu danych przez wyslij() te puste pola nie sa juz pokazywane. Mialby ktos jakis pomysl?
Ten post edytował phpion.com 1.11.2006, 11:44:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 14:50 |