![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki skrypt ktory wyswietla kategorie i jak zrobic takie cos ze jak sie najedzie na jakas nazwe kat. to ta nazwa sie podswietli na jakis kolor np. na zielony co typu <td bgcolor="jakistam">Nazwa_kat</td>
A taki skrypt jest np. na www.hipermax.pl KOD: http://forum.php.pl/index.php?act=ST&f=1&t=28299 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chyba o takie menu Ci chodzi? http://webdesign.about.com/od/csslayouts/a...sttemplates.htm. I dlaczego to ma być w php? Można też w JS, ale w php? ![]() Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o takie cos ze jak najedziesz na jakis napis to on sie podswietli np. na zielono.A ja własnie nie wiem w czym to zrobic chyba tylko w javie sie da;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podgladnij sobie kod js w projekcie phpMyAdmin.
![]() W javie sie da, ale proponuje uzyc JS. Moge CI moja funkcje podac ktora nie tylko podswietla td lecz tr. Ten post edytował SongoQ 27.03.2005, 22:11:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widze jednak ze wozniak nie orientujesz sie co powinenes zrobic.
Ok juz radze. Po pierwsze podswietlanie linku po najechaniu na niego mysza to robota przegladarki, css u ewentualnie jeszcze java scriptu . Wiec tego posta powinenes umiescic w po stronie przegladarki (gdzie go zaraz przeniose ). Nastepna sprawa jest to ze twoje pytanie dotyczy outputu czyli tego co przegladarka dostaje do siebie wiec nie ma znaczenia to jak dane sa pobierane z bazy itd. Najlepiej by bylo gdybys przyjzal sie zrodlu wygenerowanemu na stronie i wtedy kombinowal z cala reszta. Osobiscie proponuje ci sie przyjzec tym linijka:
i zamiane ich na te:
Sytuacja jest o tyle trudna do "zdalnego" rozwiazania ze za pomoca php generujesz jsa. Jesli pojawi sie nastepny problem ( a pewnie sie pojawi ![]() -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki za pomoc.Nic nie dał ten skrypt:( Nic sie nie zmieniło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(wozniak @ 2005-03-27 22:16:53) Dzieki za pomoc.Nic nie dał ten skrypt:( Nic sie nie zmieniło Sprawdz konsole js czy wywala jakies bugi. Podesli wygenerowany output. -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisalem sobie taki skrypcik ktory mi podswietla wiersze, gdzie kolorki wystepuja na przemian.
Cos mi sie zle wstawilo, oczywiscie to jest skrypt JS Ten post edytował SongoQ 27.03.2005, 22:24:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zobacz u mnie na localhoscie http://81.190.44.194/~Neo/ I to : <span onmouseover="this.style.color='red'" onmouseout ="this.style.color='black'"> daje tylko podswietlenie tekstu a mi chodzi o podswietlenie tła pod tekstem np background-color='#FFFF00'
Ten post edytował wozniak 27.03.2005, 22:43:15 |
|
|
![]()
|
|
Wogole dopiero teraz to zauwazylem
Cytat var FontLowColor='black'; // Font color when mouse is not over var FontSubLowColor='black'; // Font color subs when mouse is not over var FontHighColor='#6699cc'; // Font color when mouse is over var FontSubHighColor='#6699cc'; // Font color subs when mouse is over Nie no ludzie bez przesady. To na forum mamy cos takiego wylapywac ? ![]() -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
No tak ale to zmienia tylko kolor czcionki po najechniu myszka a ja chce zeby zrobiło sie tło np. <span style="background-color: #FFFF00">
|
|
|
![]()
|
|
No niech zgadne. Czy za to nie jest odpowiedzialna sekcja powyzej ?
Cytat var LowBgColor='red'; // Background color when mouse is not over
var LowSubBgColor='red'; // Background color when mouse is not over on subs var HighBgColor='black'; // Background color when mouse is over var HighSubBgColor='black'; // Background color when mouse is over on subs -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Faktycznie troche sie wygłupiłem;) Dzieki wielkie za pomoc a mozesz mi powiedziec jak zrobic w span ze jak najedziesz myska na tekst to zrob sie np. style="background-color: #FFFF00" ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2003 Skąd: Tarnobrzeg/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Cos takiego na szybko stworzylem
Moze sie przyda -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:12 |