![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php] korzystam z bazy firebird. Chce pobrac wartosc return z procedury po jej wykonaniu do php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z firebird nie korzystalem ale w innych bazach mozna np:
Dla PG:
lub
Dla ORACLE dajesz FROM DUAL Moze jest podobnie, sprawdz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki tak dziala
$sql = "select * from nazwa_procedury(input_data)"; $result = ibase_query($db, $sql); while ($row = ibase_fetch_row($result)) { $return = $row[0]; } ale dziwi mnie najbardziej to ze select wykonuje procedure :]. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale dziwi mnie najbardziej to ze select wykonuje procedure :]. Miedzy baza danych a programem komunikujesz sie wylaczenie przez SQL, czyli zeby wywolac jakas funkcje wewnatrz bazy to wywolujesz ja przez SQLa (SELECT) jednym z powodow jest to zeby nie rozszerzac standardu SQLa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:29 |