![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem sobie system szablonów, prosty aż do bólu
![]() Oto klasa:
A oto jak ją wykorzystałem:
No i tak ją sobie przetestowałem na Lycosie. I oczywiście nie działa - wyświetla pustą stronę. Same reklamy ![]() Czy wina leży po stronie Lycosa czy po stronie skryptu?? Ten post edytował Fipaj 16.03.2005, 11:55:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Aż za prosta. A gdzie zmienna $szablon w klasie? he? powinna być zadeklarowana:
Odwoluj się do niej poprzez $this->szablon -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ups... Jasne, masz rację. Ale ze mnie ...
![]() Ale nadal nie działa Ten post edytował Fipaj 16.03.2005, 11:56:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie deklaracja zmiennej szablon, powinno być tak:
Użycie:
@nospor - ech, sekundy... Ten post edytował Nievinny 16.03.2005, 11:53:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czekajcie, bo tam jest w tym kodzie jeszcze jeden błąd. Oto najnowszy kod:
Skrypt oczywiście nadal nie działa... Ten post edytował Fipaj 17.03.2005, 08:34:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Może pliku ci nie zaczytal. Sprawdz funkcją file_exist czy on ten plik wogole widzi
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zaczytał...
![]() Plik cały czas nie działa, powinien jakiś błąd wyskoczyć, parse error czy coś, a tu nic ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
po print daj echo "ckolwiek" i zobacz czy się to wyswietli. Jak tak to napewno nie ma bledu skladniowego jakiegos, jak nie, znaczy ze jednak jest blad
edit: metoda file_get_contents nie ma takiego drugiego argumentu 'r'. poczytaj se o niej Ten post edytował nospor 16.03.2005, 15:34:40 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj error_reporting(E_ALL);
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Co do tego "drugiego" atrybutu file_get_contents to oczywiście pomyłka, ale wynikająca nie z niewiedzy, lecz roztrzepania: początkowo było tam fopen(), ale zmieniłem...
Kiedy dałem error_reporting i jeszcze napisałem na końcu print 'cokolwiek' efekty widzicie na tej stronie: http://www.members.lycos.co.uk/fipaj/scrip...zablon.test.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a CHMOD'y sprawdziłeś... Mi to wygląda jakby skrypt nie miał dostępu do tego pliku...
-------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]()
|
|
CHMODY na pewno są OK. Jestem już prawie pewny, że wina leży po stronie Lycosa, ale na tym systemie będzie bazować cała moja strona i zanim kupię serwer z prawdziwego zdarzenia muszę mieć działający system szablonów. Błędne koło...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Fipaj: a nie możesz sobie postawić serwerka na localhoście?? Tam się najlepiej testuje :] Pod Windows'a polecam XAMPP...
-------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]()
|
|
Noszę się z postawieniem Locala od dawna... MySQL już zainstalowałem, ale php i Apache... ehhhh
Tymczasem musi mi ten skrypcik zadziałać :grrr: -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:27 |