![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod
W IE jest ok - div jest do konca strony i ma scrolla a gora tabelki sie nie rusza ale w FF dolna komorka jest taka jak tekst w divie (czyli za wysoka) nie miesci sie na ekranie i nie ma scrolla. Gdzie jest blad? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ahm. nie odpowiem ci na pytanie, ale dam ci przykład.
Zrobiłem opis obrazka w css za pomocą img.klasa i co? Explore wyświetla, a Firefox nie. Podpowiem, że zgodnie ze specyfikacją. Ehh te wspaniałe kłótnie na temat wyższości jednej przeglądarki nad drugą... -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat("Laik99") Gdzie jest blad? Tu - height:100% Cytat("Cysiaczek") Zrobiłem opis obrazka w css za pomocą img.klasa i co? Explore wyświetla, a Firefox nie. A co to jest? to możesz użyć z selektorem ID ale nie klasą. Jeśli coś przejdzie przez validator to oznacza to tylko i wyłącznie, że jest to poprawne semantycznie. Nie oznacza to natomiast że coś zadziała jeśli jest bez sensu napisane. ![]() [OT] Cytat("Cysiaczek") Ehh te wspaniałe kłótnie na temat wyższości jednej przeglądarki nad drugą... Wyższość czegokolwiek nad IE jest dla mnie oczywista. Prosty przykład: elinks (czeska tekstowa przeglądarka) obsługuje właściwy dla XHTMLa typ pliku application/xhtml+xml a Internet Explorera nie. Parser IE traktuje XHTML tak samo jak HTML. I to bezpieczeństow itp itd ![]() [/OT] Ten post edytował Strus 15.03.2005, 00:12:14 -------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe... ale nie ma sie co dziwic. Kiedy "normalne" przegladarki rozwijaja sie, oferuja uzytkownikowi nowe mozliwosci, "ida z postepem" to ie od lat jedzie na tym samym poprawiajac bledy, ktorej czesci nie jest juz w stanie wyeliminowac w tej wersji.
Btw Strus: uzywasz elinksa? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tu - height:100% Ale które 100% jest zle i ile ma byc? W tabeli jest 100% bo ma byc na cala strone a w divie jest 100% bo ma byc na cala wysokosc komorki. Mozesz jasniej napisac? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat("xarr") Btw Strus: uzywasz elinksa? No nie na codzień, tylko jak coś chcem sprawdzić, albo akurat kompiluje środowisko graficzne i mam tylko konsole. Ale w tedy z reguły używam links2 -g ![]() Cytat("Laik99") Mozesz jasniej napisac? no problem jest z tym height, jest nie potrzebne. Tu masz przyklad http://gentoo.strusio.net/index.php?gentoo=gpl na samym dole. Podglądnij style, tam jak zciaśnisz przeglądarke to zobaczysz, że włączają się skrole i na wysokość i na szerokość. -------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Hola. Firefox też nie jest zbyt sympatyczną przeglądarką. Mam z nim same problemy, a od kiedy pamiętam to robię strony oparte o specyfikację css i jakos tak suma sumarum, to ilość zonków w obu przeglądarkach wychodzi po równo. I mitem jest też szybkoć firefoxa. Ja tam żadnej różnicy nie widzę w jakości działania, poza tym, wkurza mnie pytanie się o każdą pierdołę tako jak hasło. Nawet wyłączenie opcji nie działa. Jak dla mnie, top jest tylko najazd na przyzwoitą przeglądarkę jaką jest IE.
Dla ewentualnych forumowiczów podejtzewających mnie i bycie szpiegiem MS: Wim jak ajest wyższość Uniksów nad MSshitem, ale nie doprowadzajmy tego do absurdu. Takie przykłady jakie podajecie dotyczą niewielkiej grupy zaawansowanych użytkowników. Reszta nawet nie zauważy różnicy. papa -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ta rozmowa w tym momencie powinna sie skonczyc.
OT -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego właśnie zamykam...
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:17 |