![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Nałęczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie. Czy podczas przesyłania pliku przed zapisem na serwerze moge zmienic jego nazwę?
Czy moge zmienic nazwe tego pliku Właśnie w tym miejscu tego kodu poprzez przypisanie zmniennej name nazwy(swoje, tej co ja chce) pliku? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie to dziala tak ze po wyslaniu plik trafia na serwer do katalogu tmp z domyslna nazwa, nastepnie robisz zapis tam gdzie chesz i wtedy mozesz juz nazwe modyfikowac na dowolna.
move_uploaded_file Ten post edytował SongoQ 13.03.2005, 21:58:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Nałęczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale dokładnie w jaki sposób mogę zmienic nazwe orginalna pliku na "moją" w momencie przenoszenie pliku z tmp do docelowego katalogu, czy to jest możliwe ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:51 |