![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2004 Skąd: Tarnów/Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc
mam nastepujacy problem. jest baner w formacie flasha, i potrzebuje zliczyc klinkniecia w ten baner. w przypadku obrazka to nie ma problemu, bo daje znacznik img miedzy a href=costam.php i tam robie przekierowanie i zliczenie. a jesli klikam flasha to on mnie oczywiscie przekierowuje pod zaszyty w animacji adres. da sie to jakos rozwiazac ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w javascript'cie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) mozesz sprobowac wyslac cookie do przegladarki, przeladowac strone, dodac wpis klikniecia i usunac cookie z przegladarki i powrocic na strone glowna (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Niech Ci wykonaja baner flasha ktory ma link odpowiedni (powiesz jaki maja wstawic) i tyle to jest najlepszy sposob.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Flash może przekazywac zmienne. Oba - POST i GET. Możesz to wykorzystać o ile posiadasz dostęp do pliku projektu. Poza tym możesz dodać do obiektu z flashem funkcję
np może przesyłać zmienne do małej warstwy (div), w której będzie odpowiedni skrypt php na to czekał. To chyb anajprostsze rozwiązanie i nie trzeba cookies |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyjasnij mi jak chcesz wykonac skrypt php na 'jakims malym divie'...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(a79rtur @ 2005-03-13 17:20:29) ....href=costam.php i tam robie przekierowanie i zliczenie. a jesli klikam flasha to on mnie oczywiscie przekierowuje pod zaszyty w animacji adres. da sie to jakos rozwiazac ? popularne skrypty do obslugi banerow maja pewne wymagania co do ich wykonania - takich wymagan powinno sie trzymac rekami i nogami np. baner flashowy powinien posiadac ostatnia warstwe z funkcja onclick mogaca przyjac argumety z zewnatrz - tak jest zdrowo - robisz jeden baner we flashu i mozesz go klikac gdzie Ci sie podoba jeden swf moze obsluzyc w ten sposob wiele urli i to jest najlepsze rozwiazanie. ... to jest to o czym pisał Cysiaczek, ale nie do końca .. poczytaj user-guide-y znanych systemow banerowych Ten post edytował CzarnyKot 14.03.2005, 01:01:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Już ci wyjaśniam.
Jeśli masz skrypt obsługujący zliczanie kliknięć na banner, to możesz go umieścić w niewidocznej warstwie o wymiarach 0x0px i tam w momencie kliknięcia powodować jego przeładowanie (poprzez zmienne rzecz jasna). Ewentualnie możesz go (ten skrypt) w momencie klikniecia wysłać do warstwy, co jest chyba lepszym roziązaniem i nie wymaga zmiennych. Po prostu skrypt się przeładuje, wyśle/zapisze co trzeba i tyle. 1. Co do ostatniego layera we flashu. Masz całkowitą rację. tak być powinno, ale czasami nie jest i też trzeba sobie radzić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2004 Skąd: Tarnów/Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moglbys dac kod przykladowy,jak ten kod umiescic w warstwie i go przeladowac ? bo nie wiem za bardzo jak to zrealizowac. aha i gdzie ten onclick dla flasha trzeba dac? cos nie bardzo mi dziala
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:05 |