![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, mam dla Was wyzwanie a raczej pytanie.
Czy posiadacie skrypt, który powoduje pojawienie się paska na dole strony, który zawsze tam jest nawet po przewinięciu stronki w dól a potem w górę. Taklie upierdliwe coś,. które tam jest. Oto przykład : http://isar.pl/oferty/a/projekt_01.jpg Na pasku tym ma być jeżdżący tekst i malutki przycisk do pozbycia się go. Czy któs wie jak to zrobić ![]() Prosze Was bardzo, bardzo mi to potrzebne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczy CSS:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, chyba źle się wyraziłem i przez to wprowadziłem Was w błąd.
Chodzi mi o efekt gdzie ten pasek znajduje się na dole ekranu a nie samej strony. I przewijanie strony nie wpływa na obecnośc paska na dole ( on zawsze tam jest ). No i pozostaje nadal kwestia zamknięcia go. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw patrzysz tutaj, i znajdujesz to, a z tamtąd możesz dojść to żęczy tak ciekawych jak to, lub właściwie to.
Konkretny przykład też jest dostępny. A teraz drogie dzieci, powiedzcie mi czego nie da się zrobić z CSS ![]() -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
Hmmm, przyznam bregovic, że niewiele mi pomogłeś a tylko namieszałeś w głowie
![]() Potrzebuje po prostu czegos co zrobi taki efekt jak na dowolnej stronie na republice, np. pierwsze z brzegu: http://republika.pl/naszklemalowanie/. Takie okienko u góry ( otwórzcie IE ). Z tym że ja che żeby okienko było na dole i przejeżdżał w nim tekst. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
No człowieku. Poczytaj troche o DHTML-u. To jest zwykła warstwa z właściwością 'pozostań na dole albo gdzieś indziej'
Tak a propo, to nie rób tego swojej stronie. Jak widze taką reklamę/menu, to mnie szlag trafia i od razu widze amatora -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Cysiaczek @ 2005-03-11 00:33:00) No człowieku. Poczytaj troche o DHTML-u. To jest zwykła warstwa z właściwością 'pozostań na dole albo gdzieś indziej' Tylko że ja nie znam DHTML'a a efekt taki jest mi potrzebny na tyle nagle że nie mam czasu sobie poczytać. Dlatego proszę na forum, tych którzy wcześniej sobie poczytali. Cytat(Cysiaczek @ 2005-03-11 00:33:00) Tak a propo, to nie rób tego swojej stronie. Jak widze taką reklamę/menu, to mnie szlag trafia i od razu widze amatora No widzisz, mylisz się bardzo. Amatorem nie jestem. Pasek taki jest wkurzającyu nie przecze, ale bardziej wkurzajęce jest "widzimisie" klienta, który uparł się i chce cos takiego na swojej stronie, pomino moich usilnych sugestii że jest to kiepskie rozwiązanie. Dlatego ponawiam prośbę, jeżeli ktoś ma/potrafi napisać taki skrypt to proszę o pomoc. Z góry dziękuję. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh - widzę że czytać postów to waść się nie nauczył
![]() Żey był na dole musisz go tylko troszkę pozmieniać - ale trudne toto nie będzie - jak chcesz to daj znać, przepiszę ci to ![]() Ten post edytował bregovic 11.03.2005, 12:57:35 -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:00 |