![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam nastepujacy problem, mam plik .pdf, po jego kliknieciu przegladarka automatycznie go otwiera (korzystam z IE). Jak zrobic zeby bylo zapytanie czy plik ma byc zapisany czy ma byc otwarty? Problem jest tu o tyle powazny, ze pdf ma 17 mb i raczej ciezko takowy otwierac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nie wiem na pewno, ale:
Mniemam, że należy klikać na plik prawym przyciskiem i dawać zapisz jako... aha. Z tego co pamietam, to przeglądarki maja teraz wbudowana obsługę PDF i zazyczj robia to co u ciebie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eeeee, ale o to mi nie chodzi. Chce zeby to bylo tak jak w skrypcie WP ze masz opcje albo klikasz tekst "Zapisz plik" albo tekst "pokaz plik"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 3.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Może to pomoże: header("Content-Disposition: attachment; filename=downloaded.pdf"); Pozdrawiam Marcin Staniszczak |
|
|
![]()
|
|
ale gdzie to wklepic (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) , wiem ze to lamerskie pytania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 3.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
a czym wyświetlasz PDF-y? fpdf? Pozdrawiam Marcin Staniszczak |
|
|
![]()
|
|
Czym wyswietlam czy czym je robie?
wyswietlam acrobatem readerem, a robie corelem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zaznacz w Acrobat'cie, żeby je nie otwierał w przeglądarce.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat wyswietlam acrobatem readerem, a robie corelem. Skoro robisz corelem to chyab jedyny sposób to odczytać plik PDF i wypluwać go do przeglądarki, poprzedzając to nagłówkiem:
Automatycznie tego inaczej chyba nie da sie zrobic... Pozdrawiam Marcin Staniszczak |
|
|
![]()
|
|
chyba os nie tak robie. Gdzie mam dokladnie wklepac ten kawalek kodu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam taki problem:
Użytkownik wysyła mi plik DBF. W trakcie wysyłania do nazwy pliku dodawane są 2 litery i liczba - uniksowy znacznik czasu, w wyniku czego plik zapisany jest jako: pn_1177497189__atest.dbf (dzięki temu wysyłając plik o identycznej nazwie nie zostanie on nadpisany). Aby pobrać plik klikam w link:
i w tym momencie wywoływany jest kod:
I wszystko jest ok w Mozilli i Operze. Otwiera się okienko Otwórz/Zapisz i przeglądarki zapisują pliczek jako atest.dbf. Internet Explorer natomiast po kliknięciu z link wali komunikat: "Internet Explorer nie może pobrać pn_1177497189__atest.dbf ze strony... Żądana witryna jest niedostępna lub nie można jej znaleźć ". I pytanie: co jest nie tak (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 06:54 |