![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie. Przeczytałem news na głównej stronie serwisu i sprawdziłem stronke tego projektu, tylko nie bardzo rozumiem. To urządzenie niejako kompiluje skrypty php i przez to server nie musi tego robić? Jeśli się mylę to powiedzcie.
Aha trzeba to instalować na serverze? (proszę tylko nie mówcie, że wszystko jest na tej stronce http://eaccelerator.net/HomeUk bo mój angielski nie jest zbyt dobry) -------------------- notDevBlog - devblog.luinnar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eAccelerator to spadkobierca niestety porzuconego projektu Truck MMCache.
Zasada działania tego programu (nie urządzenia!) jest genialna w swej prostocie - program zapisuje wykonane przez php skrypty w formie częściowo już przetworzonej, tak, by silnik php był w stanie wykonać je znacznie szybciej pomijając część pracy. Dodatkowo eAccelerator potrafi kodować skrypty, tak by osoby niepowołane nie mogły korzystać z znaszej pracy. -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuje podsumować a ty mi powiesz czy wszystko dobrze rozumiem
1. instaluje eAccelerator na dowolnym kompie na którym pisze skrypty php 2. pisze sobie jakiś skrypcik i przetwarzam go eAccelerator'em 3. uzyskany plik wysyłam na jakiś dowolny server gdzieśtam w internecie 4. wszystko działa szybciej mimo tej prostoty dlej nasuwa mi się pewne pytanie - czy jeżeli koduje skrypt to na docelowym serverze muszą być jakieś dodatkowe biblioteki itp -------------------- notDevBlog - devblog.luinnar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TAK na serverze musi byc zainstalowany eAccelerator jesli skrypty maja dzialac, to samo ma sie z innymi Encoderami jak Zend Optymiter
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Kinool @ 2005-03-02 13:20:39) TAK na serverze musi byc zainstalowany eAccelerator jesli skrypty maja dzialac, to samo ma sie z innymi Encoderami jak Zend Optymiter nawet kiedy nie kożystam z szyfrowania -------------------- notDevBlog - devblog.luinnar.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:57 |