![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciąglę walczę z przykładem z książki, który opisałem we wczesniejszym poście. Tym razem męczę się aby wyświetlić dahsboard.view.php
index.php
config.php
RequestProcessor.php
I wreszcie Dashboard.php który to ma wyświetlić dashboard.view.php ale wygląda na to że mi go nie wyświetla
Po wpisaniu w przeglądarkę localhost/stronka wyświetla mi się landing page, czyli ok. Jednak po wpisaniu app.localhost/stronka nie wyświetla się nic a wg mojego rozumienia tego kodu powinno się załadować dashboard.view.php Co robię nie tak? Jaki adres wpisać żeby odpaliła metoda showDashboard() ? Dzięki. PS. nospor - cierpliwości (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował sadistic_son 21.12.2022, 13:30:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nospor dał Ci dobrą radę. Dumpuj. Skoro nie wchodzi do danej instrukcji to zobacz po kolei gdzie przechodzi.
Ale zainstaluj xdebug. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pomijajac to co napisal Viking, ze ja napisalem (no naprawde, drugi temat z problemem tego samego typu... juz naprawde moglbys sam rozwiazywac takie banaly. "var_dump" i "echo dupa" twoim przyjacielem) , to mi osobiscie za bardzo nie podoba sie zrodlo z ktorego sie uczysz
No np to: foreach (glob("app/*.php") as $filename) { include $filename; } Ladujesz wszystkie pliki php ktore masz w app. Srednio fajne. NIe po to sie robi autoloadery by potem ladowac wszystko jak leci z katalogu. Zero optymalnosci |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, z var_dump i echo 'dupa'; to już się dawno temu zaprzyjaźniłem. Swoją drogą nie sądziłem, że więcej ludzi używa dupy w ten sposób w programowaniu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
W końcu doszedłem do tego co jest nie tak w tym kodzie, ale zajęło mi to sporo czasu i nie do końca rozumiałem na początku mechanikę, która stoi za modelowaniem linków w tym kodzie. W ogóle muszę przyznać, że nie jestem zadowolony z tej książki, z której się uczę. Autor niezbyt jasno tłumaczy zastosowany kod, sporo rzeczy pomija (trzeba się domyśleć), pomija wytłumaczenie nowych zastosowanych rozwiązań, do tego popełnia literówki i potem zachodź człowieku w głowę czemu kod przepisany żywcem z książki nie działa (nawet tu na forum miałem przez to temat otwarty). No i do tego dochodzi to co nospor napisał o includzie *.php z folderu app - to już mi się najbardziej nie podoba - bo skoro uczę się z książki to zależy mi na nauce najlepszych praktyk. Ale jak już zacząłem i jestem gdzieś mniej więcej w 3/4 książki to ją skończę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 884 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja sam nie używam 4L, ale zdarzyło mi się spotkać takie printy u innych programistów.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 14:15 |