![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawartość pliku " w.dat"
Kod 0 1 2 3 4 Sa to przykładowe zapisy - moga też w pliku wystepować ciągi znaków. Tworzę tabicę
Wynikiem tego zapisu jest :
W jaki sposob teraz utworzyć z tej tabicy tablicę , której zapis wyglądałby tak :
Zdaję sobie sprawę, że w zasadzie jest wynikiem tycz zapis z użyciem print_r jest to samo. Jednak tabica $tab1 z założenia ma byc tworzona z tablicy $tab i rozdzielnikiem argumentó ma być znak : ",". Jest to dla mnie ważne , poniważ tablica ta ma służyć do załadowania jej do skryptu jawy w takim zapisie : Kod var kod = new Array(<?=join(',',$tab1);?>); Może mozna to jeszcze inaczej rozwiązać ? Za pomoc i sugesie z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mistrzu, tablica to tablica. tam nie ma żadnych rozdzielników.
funkcja join w php zwróci ci string powstaŁy z połączenia elementów tablicy. Nie ma znaczenia jakie ma ona indexy. także join(',',$tab) zwróci ci string "0,1,2,3,4" to czego ci trzeba |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak masz rację , miałem błędy w pliku i dlatego nie dziłało poprawinie. Ale jest już oki
Zadałem niepotrzebne pytanie. Problem rozwiąząłem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 04:16 |