![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pytanie jak w temacie ...
chodzi o to, zeby przypadkiem strona skryptu mi sie nie odswiezyla i nie dodalo mi rekordu podwojnie ... -------------------- PC-TUNING.PL - ZMODYFIKUJ SWÓJ KOMPUTER !!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi sie, ze to bardziej na podforum php
ja bym sprawdzil, czy w bazie istnieje rekord o takiej wartosci - na przyklad na podstawie daty i jezeli jest - nic, jezeli nie ma - wowczas dodaje. tak to widze ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystaj z cookies
![]() Jeśli tak to mam gdzies na dysku skrypt z cookies chroniący przed odświeżaniem i ponownym wprowadzaniu danych. Jak tak to prosze o cynk na forum. ..... Cookies to dobre rozwiązanie, ale można je ominąć. Jednak trzeba napisać skrypt .bat pod windows i .sh pod Linux aby to obejść. Ale niekażdemu przecież zależy, aby nasza stronka legła w gruzach... Ten post edytował plewa 23.02.2005, 18:16:23 -------------------- W razie problemów zapoznaj się z treścią manuala dołączonego do internetu bądź skonsultuj się z programistą lub jego asystentem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, zastosuję cookies - to dobre rozwiazanie - dzieki za sugestię
-------------------- PC-TUNING.PL - ZMODYFIKUJ SWÓJ KOMPUTER !!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak z ciekawosci - na czym polega to rozwiazanie z uzyciem cookies?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed dodanie sprawdza czy ustawione jest cookie, po dodaniu ustawia cookie... Cała filozofia...
Innym rozwiązaniem może być wyczyszczenie danych _POST np. przez przejście za pomocą header() na odpowiednią stronę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
<sciana> rzeczywiscie. a przeciez ostatnio zrobilem nawet licznik na podobnej zasadzie - uzywajac cookie i sprawdzajac, czy istnieje ...
![]() Ten post edytował hmmm 23.02.2005, 19:04:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna jeszcze tutaj wykorzystac mechanizmy sesji do zablokowania podwojnego wysylania tego samego postu...
hmm.. naprawde nie to forum... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:29 |