![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Podpowiecie co jest nie tak?? Przeniosłem bazę z jednego serwera na drugi i mam błędy. Powiecie jak to naprawić ![]() Mam błąd: Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/kpietrek/domains/xxx/public_html/funkcje/dbconnect.php on line 6 Zawartość pliku: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienić PHP na stary...
Albo zmienić mysql_ na mysqli_ lub PDO |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienić PHP na stary... Albo zmienić mysql_ na mysqli_ lub PDO Nie znam się na tym za bardzo, więc w tym pliku co podałem wystarczy zamienić mysql_ na mysqli_ ![]() Jeśli tak to niestety to mi wali kolejnymi błędami? Kod Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/kpietrek/domains/xxx/public_html/funkcje/dbconnect.php on line 14 Niemożliwe pobranie bazy! Chyba, że to zamienić w każdym możliwym pliku? Pomożecie mi to ogarnąć? Ten post edytował pietrek_k 3.01.2018, 22:07:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 29.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze nie masz funkcji mysqli_connect tylko mysql_connect a po drugie zamień miejscami zmienne w linii 14
link: manual |
|
|
![]()
|
|
Chyba jestem na to za głupi :-)
Czy pomoże ktoś nawet za $. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:49 |