![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Proszę Was o pomoc, gdyż dopiero co zaczynam moją przygodą z PHPem.
Muszę zrobić serwis z etapami treningu: Użytkownik zaznacza checkboxy. Jeśli zaznaczy 30 checkboxów (zrobi 20 treningów w jednym etapie - np. początkującym), przenosi go do następnego etapu. 1 etap: początkujący 20 treningów 2 etap: średnio-zaawansowany 25 treningów 3 etap: zaawansowany 30 treningów i komunikat o zaliczeniu wyzwania. Ktoś mi powie, w jaki mniej więcej sposób mam to zrobić w PHP? Czy mam do tego podpinać jakaś bazę przechowującą zaznaczone checkboxy? Ten post edytował jacob345 6.12.2017, 15:59:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie musisz mieć do tego bazy jeżeli to ma być podczas jednej sesji wtedy jak sama nazwa mówi - możesz to zapisać w sesji.
Jeżeli są tutaj użytkownicy i ma to działać cały czas to tak, trzeba zapisywać w bazie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy po stworzeniu użytkowników, mam przechowywać dane z checkboxów w tej samej tabeli co użytkownicy? Czy należy stworzyć nowa?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No raczej w osobnej. Users i users_trainigs zawierający user_id, numer treningu i stage.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 17:02 |