![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mój poprzedni projekt się popsuł (chyba moja wina, zapisy się źle zrobiły, pogubiły itp.) Było tam tyle rzeczy pominiętych, że postanowiłem zrobić drugi system rejestracji i logowania. Ehh... Kodzik:
A błąd, który ciągle wyskakuje po POPRAWNEJ rejestracji to: Przepraszamy, połączenie z serwerem aktualnie nieczynne. Prosimy o rejestrację w innym terminie. Exception: Column count doesn't match value count at row 1 in C:\xampp\htdocs\gra\rejestracja.php:87 Stack trace: #0 {main} Proszę o pomoc i jak to naprawić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż strukturę tabeli "uzytkownicy" - błąd mówi, że wstawiasz do niej za mało/dużo wartości.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 14 Dołączył: 23.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problemem jest niedopasowanie do ilości kolumn w tabeli i to że nie korzystasz z zapytania INSERT w wersji w której można wskazać o które kolumny chodzi.
Ponadto kod w obecnej wersji jest podatny na SQL Injection. Jeśli "psujesz" kod to może warto by skorzystać z systemu kontroli wersji? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście kombinowałem z tą bazą danych. Teraz nie ma mnie w domu, ale jutro wracam i sprawdzę.
Za to z tym, że kod jest podatny na MySQL injection muszę się nie zgodzić, ponieważ to kod rejestracji, a nie logowania. Dziękuję za odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował JaNieUmiem 8.07.2017, 08:13:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 14 Dołączył: 23.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla SQL Injection nie ma znaczenie do czego służy kod jeśli da się je zrobić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Ja uczę się z videoporadnikow Mirosława Zelenta i nic nie było o możliwości wstrzykniecia MySQL do rejestracji. Było tylko tyle, że można zalogować się na czyjeś konto wykorzystując tę metodę. Ja jeszcze trochę zielony w temacie... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dziękuję, już zmieniłem i działa jak należy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 14:37 |