![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem
Otóż muszę wykonać w php strukture katalogów, jakie się znajdują w 1 określonym folderze, Problem polega na tym, aby skrypt uwzględniał pod-katalogi, czego nie udaje mi sie zrobic ![]() Kazdy katalog i pod-katalog moze miec (choc nie zawsze ma) bardzo dużą ilość katalogów i podkatalogów. Mógłby ktoś podać jak się do tego zabrać? Chodzi mi o spis w stylu: Kod kat 1 - kat 2 - kat 3 - kat 4 - kat 5 - kat 6 kat 7 - kat 8 - kat 9 - kat 10 kat 11 itd... help ;p -------------------- d(^^)b
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
pobaw się opendir(); i readdir();
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem do czego służa podane komendy, ale nie wiem jak zrobić, aby "wejsc" do kazdego katalog odczytac podkatalogi (i ew. do nich tez wchodzic) a pozniej "wyjsc" i dac nastepne....
![]() -------------------- d(^^)b
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Ja jak zwykle robie za pomocą linku...
sprawdzasz czy np. $_GET['cat'] jest puste, jeśli tak wtedy dajesz opendir('.'); jeśli jest coś tam to dajesz: opendir($_GET['cat']); dajesz tylko pętle while aby wyświetlić co to tam ma i tyle. Jeśli dobrze zrozumiałem to by o to chodziło. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedyś napisałem coś takiego:
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mnie udalo sie sklecic cos takiego:
czyli wczytuje w array drzewko od pwd w dol. kontrole glebokosci katalogu wprowadzilem z przezornosci, mozna to smialo wywalic. php dopiero zaczynam, podejrzewam wiec ze cos tu jest niehalo, choc dziala. jestem otwarty na wszelka krytyke ![]() +++ -------------------- +++ DISCONNECTED
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:54 |