![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie. Bawie się od jakiegoś czasu w programowanie webowe i postanowiłem sobie napisać mały programik . Jeden z forumowiczów polecił mi używanie PDO więc tak zrobiłem tyle , że skrypt nie wykonuje mi się tak jak bym tego chciał.
Wszystko mi się ładnie wykonuje do momentu "else" . Nawet jeżeli użytkownik wpisze dobrze hasło oraz login - dalsze instrukcje sie nie wykonują tylko strona "stoi"(nie wyświetla nawet napisu "błąd"). Wie ktoś może dlaczego ? Byłbym wdzięczny za pomoc . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włącz raportowanie błędów:
Wtedy dowiesz się, że zmienne w PHP nie mogą się zaczynać od cyfr. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest 1 jako liczba tylko "L" jako małe l . Ale spróbuje zmienić na jakąś inną zmienna jeśli jest szansa , że pomoże : )
:edit Nic się nie zmieniło . Ten post edytował CreaMper 9.04.2017, 15:53:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Sprawdź co masz w $_POST['zaloguj'] (przed ifem),
2. rowCount nie daje gwarancji zwrócenia liczby rekordów po SELECT. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@trueblue
Przed wciśnięciem przycisku $_POST['zaloguj'] jego wartość to NULL . W takim razie co powinienem zrobić zamiast tego ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że powinieneś sprawdzić co otrzymujesz w tej zmiennej po wciśnięciu przycisku.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hmmm.... Pokazuje NULLA , coś mi nie gra w formularzach najwyraźniej . Przejże je wszystkie dokładnie i zaraz dam znać .
I wszystko jasne , zawiniło zły "format" <form> . Tak było przed : A tak jest po a co najważniejsze działa ! <3 Dziękuje za pomoc , nie pomyślałem żeby szukać w tym miejscu no ale na drugi raz bede wiedział , żeby sprawdzać dosłownie wszystko... Może ten post sie jeszcze komuś przyda , dzieki jeszcze raz ! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:14 |