![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z małym skryptem, który ma za zadanie przy użyciu sesji pamiętać wybrany język na stronie. Wszystko dziła OK, tylko(!) w adresie URL pojawiają się straszne śmieci co powoduje błąd validatora: Kod general entity "PHPSESSID" not defined and no default entity <a href="index.php?go=0&PHPSESSID=f9342a239dbc88c939f707cd8bef3428"> Jak zapobiec powstawaniu takich śmieci ? Mój skrypt php
Pliki w katalogu lang/ nazywają się strona1en.php, strona1pl.php i strona2en.php, strona2pl.php Tylko że zamiast pl lub en w nazwę pliku wstawia on też te śmieci co powoduje że kod się nie validuje. Jak to naprawić ? ![]() -------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php.ini dodaj separator danych '&' zamiast '&' (arg_separator.output).
Zeby wyswietlic ampersand (&) musisz go zapisac jako '&' -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Było to ze 100 razy na forum.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
THX zadziałało!, nawiasem mówiąc doszukałem się tego przed chwilą w manualu php.
Mam nowy problem ![]() Co jest źle w moim skrypcie, że nie działa z nowszą wersją php ? EDIT: Już sobie poradziłem ![]() Wystarczyło zastąpić przez i teraz działa z nowszą werjsją php. Ten post edytował Strus 26.01.2005, 20:01:31 -------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:41 |