![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam taki problem mam bazę danych a w niej rekord o nazwie "wymarzony" zawartość tego rekordu pojawia się na stronie www, użytkownik ma swój panel administracyjny. Chciałbym aby była możliwość żeby użytkownik w tym formularzu na swoim panelu administracyjnym:
Mógł zmienić zawartość rekordu wymarzony a zmiana pojawiłaby się na stronie www. Możecie mnie poinstruować? Szukałem w necie informacji ale nic nie znalazłem. Z góry dziękuje za pomoc. pozdrawiam
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z czym jest konkretnie problem? Skoro pobierasz dane to tak samo tylko inne zapytanie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak powiedział @viking.
Skoro pobierasz konkretny rekord i wyświetlasz go na stronie, to potem w tym zmień.php dajesz mysql UDPATE ... WHERE id = '$wczesniejpobranazmienna['id']' |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ze strony gra.php wypełniony jest formularz i wysyłany do pliku zmien.php
W pliku zmien.php pisze taki skrypt:
No i niestety błąd się pojawia. Jak to być mogło ładniej zrobione? Żeby użytkownik w pliku gra mógł zmienić dane?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_POST raczej, a nie $_Post. Wielkosc liter ma znaczenie. Sprawdz sobie skladnie update... Po SET musisz wypisac jakie pola chcesz zaktualizowac i jakie wartosci im przypisac. Poza tym w $wymarzony masz string ktory wpiszesz w <dt><textarea cols="30" rows="8" name="wymarzony"></textarea></dt> a nie tablice, wiec czemu chcesz sie odwolywac do ['id'] ? Ten post edytował kapslokk 22.12.2016, 10:10:16 |
|
|
![]()
|
|
Powiem jeszcze raz o tym temacie "Chce żeby w bazie danych zmieniono wpis w rekordzie "wymarzony" jest tam napisany opis domu, chce żeby użytkownik za pomocą tego formularza w pliku gra.php:
Jak zrobić żeby zmieniono wpis i wyświetlił się komunikat np. zmieniono wpis. Powiem szczerze raczkuje w tym temacie, będę bardzo a to bardzo wdzięczny za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To ze jestes poczatkujacy w temacie nie zwalnia cie w zaden sposob od czytania co inni pisza
kapslokk podal ci co robisz zle a ty poraz kolejny wklejasz kod ktory nie uwzglednia jego uwag. ps: I zacznij w koncu uzywac BBCODE |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj przykładowy rekord, który masz w bazie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W twoim zapytaniu $query nie przypisałeś co chcesz aktualizować... znaczy jakie pola...
poza tym w twoim kodzie do zmiennej $wymarzony próbujesz przypisać tylko wartość z pola textarea formularza jak rozumiem id updejtowanego rekordu bierzesz z paska adresu poprzez $_GET['id'] ? Kod ... $id = $_GET['id']; $wymarzony = $_POST['wymarzony']; $query="update mieszkanko set pole_w_tabeli=$wymarzony WHERE id=$id" 'pole_w_tabeli' zmień na nazwę swojego pola w tabeli, to jest to pole które ma zmieniać wartość na tą z formularza Ten post edytował arturpiotrowski 22.12.2016, 23:07:54 |
|
|
![]()
|
|
Prawie opanowałem mianowicie jak mam taki kod:
$wymarzony=$_POST['wymarzony']; $artur = 'UPDATE mieszkanko SET wymarzony="'.$wymarzony.'"'; $ok = mysql_query($artur); if ($ok == true) { echo"Dane zmienione"; } ?> To zmienia mi wpis w polu "wymarzony" u wszystkich użytkowników bazy danych ale ja chce tylko tak że użytkownik na swoim profilu może zmienić swoje pole za pomocą formularza i tylko jego wpis na jego polu będzie się wyświetlał a nie u wszystkich użytkowników. Jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wątek zamykam do czasu, aż Waść nauczy się używania bb-code, czego nie czyni mimo ciągłego upominania...
PS. poproszę PW. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 16:52 |