![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbuję na różne sposoby osiągnąć efekt dopełnienia kreską do brzegu strony podkreślenia. Może na zrzucie ekranu będzie łatwiej wytłumaczyć: ![]() oraz ![]() Generalnie są to teksty w elementach blokowych <hx>. Próbowałem włożyć do hx element span i nim manipulować ale nic to nie dało. Nie mam zbytnio na to pomysłu. Chodzi też o to, żeby zachować responsywność więc podawanie sztywnych wymiarów nie wchodzi w grę. Myślałem o podłożeniu grafiki ale to takie mało eleganckie, a do tego po zmianie rozmiaru fonta wszystko się wysypie. oraz Macie może na to jakiś patent? A może się poprostu nie da... Pozdrawiam, Ł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Możesz używać pseudoelementów ::after i ::before (prawo/lewo).
2. Możesz też użyć podkreślenia dla całości <hX>, a dla elementu, w którym nie ma podkreślenia użyć białego podkreślenia lub białego tła (przykryć). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 46 Dołączył: 10.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Dzięki za podpowiedź ~trueblue. Zupełnie mi to gdzieś umknęło... Ukulałem coś takiego: JSFiddle Narazie próbuję to ogarnąć bez generowania obrazka. Problem mam jednak z równym dopełnieniem do krawędzi... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:58 |