![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2004 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem ze skryptem, który ma na zadanie wyświetlać wypadku słowo Huraa! za kazdym razem kiedy bedzie pasowało wyrażenie regularne. Rozbijam wprowadzony tekst na tablice i za pomoca petli for sprawdzam czy w ierszu wystepuje wyrazenie. Lecz zauwazylem, ze skrypt dziala jedynie wtedy, kiedy TYLKO wpisze to wyrazenie. Jesli bede miał je np. w środku tekstu, to juz nie zadziała.
Prosze o pomoc w rozwiazaniu mojego problemu. Oto kod:
Ten post edytował opac 21.01.2005, 22:04:48 -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm błąd w ustawieniu pętli widzę... zamiast $j jest j...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2004 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, moje niedopatrzenie. Lecz nadal coś tam jest źle, huraa pojawia się albo jak jest samo wyrazenie regularne, albo jak znajduje sie ono na koncu (w ostatnim wierszu).
![]() -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A na pewno to wyrażenie pasuje do $row[$i]?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, pasują wszystkie wiersze ktore zaczynaja sie od co najmniej jednej cyfry i konacza sie literą k. To $row[$i] ma 'przeleciec' kazdy wiersz w poszukiwaniu tegoz wyrazenia.
np. wpisze do formularza cos takiego Witam serdecznie wszystkich 12k zgromadzonych na uroczystości 99k rozdania nagród No i wg. mnie skrypt powinien dwa razy wyswietlić huraa, tymaczasem nie wyswietla ani razu (w tym wypadku) Moze dałoby sie cos takiego zrobić w inny sposób? Ten post edytował opac 21.01.2005, 22:29:48 -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak jest! Oto chodziło!
![]() Dzięki za pomoc ![]() -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:58 |