![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry.
Mam sobie tabele z danymi generowaną z bazy, ale jak wiadomo projekt z czasem rośnie i wymaga więcej opcji, jak np dynamiczne sortowanie kolumn, wyszukiwanie w tabeli oraz dodatkowe informacje w child row. Korzystam w swoim projekcie z bootstrapa który na zaimplementowaną podstawową obsługę tabel danych z datatables.net ale znalazłem u nich coś co idealnie by odpowiadało moim wymaganiom, dokładnie TO Wszystko kumam z implementacja nie mam większych problemów jednak nie wiem jak dynamicznie generować tablice z danymi w pliku .ajax z bazy danych. Naprowadzicie Panowie na trop? Jeśli będę musiał korzystać z ajax-a to proszę o przeniesienie tematu i większą wyrozumiałość bo ajax dla mnie obcy. Ew. że panowie znają inne rozwiązanie które będzie miało takie samo mozliwosci jak to z linka. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
XHR to zapytanie w tle, które z punkty widzenia serwera (poza dodatkowym nagłówniem) niczym się nie różni.
Zrób sobie akcję w kontrolerze, która zwróci tabelę w formacie JSON i podaj takie zapytanie jako źródło danych dla tego grida. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, a jeszcze pytanie, czy mogę zrobić to w taki sposób:
Po wejściu na podstrone zapytanie sql będzie generować dane i php będzie zapisywać to do pliku txt z unikalną nazwą dla każdej z sesji w konkretnej postaci, przy każdym przeładowaniu dane będą się odświerzać, a w skrypcie js podam link do danego pliku. I np po zakończeniu sesji plik będzie kasowany. Do wykonania ? Kombinuję bo ajax to dla mnie magia. Ten post edytował sebian 11.09.2016, 13:40:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest zwykłe żądanie tyle ze wysyłane na życzenie przez js. Jeśli nie rozumiesz to znaczy że nie znasz kompletnych podstaw protokołu http. Łatwiejszy jest fetch api i bez żadnych dodatkowych bibliotek.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:08 |