![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zaczynam przygodę z angularem i mam mały problem. Jako,że na codzień używam PhpStorm i nie jet on stworzony do współpracy z frontendem zainstalowałem na próbę Webstorm w najnowszej wersji,ale problem jest identyczny...
Mały kawałek kodu: Taki kod działa poprawnie, nie ma żadnego błedu w konsoli, lecz IDE rzuca się o przypisywanie, czy też odwołanie się do zmiennej 'showForm'. Nie definiuję jeje w kontrolerze, bo w ng-repeat chce mieć to osobno w każdym scope. Nie wiem, czy da się to jakoś narawić i naprostować IDE. Chciałbym wyłączyć w cholerę w tym pliku inspekccję niezdefiniowanej zmiennej. Tworzyłem tym sposobem własny scope. https://www.jetbrains.com/help/phpstorm/10.0/scopes.html. Wyłączyłem w tym pliku inspekcję niezdefiniowanej zmiennej, lecz to nie działa na Javascript w atrybutach HTML i dalej mam error w twarz. Pomaga tylko taka opcja:
lecz musiałbym w wielu miejsach dodawać tą linijkę. Może ktoś spotkał się z tym problemem? Może po prostu coś źle robię, o czymś zapomniałem? Pozdrawiam. Ten post edytował Fred1485 17.08.2016, 13:57:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yy nie bardzo rozumiem co Ty chcesz uzyskać, ale PHPStorm, ma wszystko to co posiada WebStorm, plus narzędzia do php, wiec to co napisałeś, że nie jest dla front endu to bzdura
![]() jak tak zrobisz to każda modyfikacja showForm zmieni wszystkie przecież, a to raczej nie o to chodziło. widzę multiposting ![]() http://forum.php.pl/index.php?showtopic=251624&hl= |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@com nie do końca to samo, to są bardzo podobne produkty ale z innym przeznaczeniem. W Webstorm jest dużo lepsza obsługa dla technologii Front, a PHPStorm dla PHP. Pracowałem na obu i widać różnice znaczące
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://www.jetbrains.com/phpstorm/ :
Cytat PhpStorm = WebStorm + PHP + DB/SQL All the features of WebStorm are included into PhpStorm, and full-fledged support for PHP and Databases/SQL support are added on top. Czyżby oszukiwali? ;> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o czyli się zmieniło
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Cytat NOTE: PhpStorm includes all the functionality of WebStorm (HTML/CSS Editor, JavaScript Editor) and adds full-fledged support for PHP and Databases/SQL.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do multipostingu to podczas edycji postu jakiś crash poszedł i zamiast edytować dodało nowy temat
![]() Cytat jak tak zrobisz to każda modyfikacja showForm zmieni wszystkie przecież, a to raczej nie o to chodziło. W ng-repeat podczas iteracji dla każdego elementu dodawany jest nowy scope, zmiana showForm spowoduje zmianę tylko w jednym scope. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pyton_000 też tak myślałem, a potem JB rozwiał moje wątpliwości
![]() ![]() no ale skąd PHPStorm/WS ma wiedzieć o istnieniu tej zmiennej? skoro jej nigdzie nie definiujesz.. |
|
|
![]()
|
|
No i tu jest pies pogrzebany
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie widzi zmiennej, bo showForm jest "globalna" - powinna być zdefiniowana w kontrolerze.
Spróbuj tak (showForm działa niezależnie od siebie dla każdego m): -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:25 |